Σοβαρές αντιδράσεις στην πρώτη κλήρωση για σημαιοφόρους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρές αντιδράσεις στην πρώτη κλήρωση για σημαιοφόρους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

  Με εντάσεις και προβλήματα ξεκίνησε η εφαρμογή της επιλογής των σημαιοφόρων των παρελάσεων μέσα από κλήρωση και όχι με βάση τη βαθμολογία τους, την οποία έχει αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας. Οι πρώτες κληρώσεις έγιναν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, για την επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης στις 11 Οκτωβρίου, ωστόσο ως σημαιοφόρος αναδείχθηκε μαθητής με […]

28.09.2017 | 09:54

 

Με εντάσεις και προβλήματα ξεκίνησε η εφαρμογή της επιλογής των σημαιοφόρων των παρελάσεων μέσα από κλήρωση και όχι με βάση τη βαθμολογία τους, την οποία έχει αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας.

Οι πρώτες κληρώσεις έγιναν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, για την επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης στις 11 Οκτωβρίου, ωστόσο ως σημαιοφόρος αναδείχθηκε μαθητής με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος έχει χαμηλή επίδοση στη βαθμολογία και «δεν φέρνει ούτε τα βιβλία του».

Οι γονείς των μαθητών, έξαλλοι δήλωσαν στο Kozanimedia πως σκέφτονται να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους τη συμμετοχή στην παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου. Οι αντιδράσεις τους αφορούν περισσότερο στις χαμηλές επιδόσεις και την «αδιαφορία» όπως λένε του μαθητή για το σχολείο.
Υπάρχουν φυσικά και οι υπόλοιποι, που  χρησιμοποιούν ως επιχείρημα την καταγωγή του παιδιού από την Αλβανία.
Ο εν λόγω μαθητής θα είναι ο σημαιοφόρος του σχολείου του τόσο στην παρέλαση της 11ης, όσο και σε εκείνη της 28ης Οκτωβρίου.

Και για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου κληρώθηκε μαθήτρια από την Αλβανία, για την οποία, ωστόσο, δεν υπάρχουν αντιδράσεις καθώς το κορίτσι καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες στο σχολείο,.

Ο προϊστάμενος, της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Γιάννης Γκαμπούρας, ξεκαθάρισε πως η ανάδειξη των σημαιοφόρων και παραστατών και για την 11η, αλλά και για την 28η Οκτωβρίου, θα γίνει με βάση τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και μόνο, όπως ορίζει, άλλωστε, και ο Νόμος.

Αναμένονται οι κληρώσεις και στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης.

 

 

Exit mobile version