Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συναγερμός στο Λιμενικό- Νέα ρύπανση από μαζούτ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στο Λιμενικό- Νέα ρύπανση από μαζούτ

Συναγερμός σήμανε ξανά στο λιμενικό για θαλάσσια ρύπανση από μαζούτ στο Κερατσίνι. Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Ικονίου το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη κατά τη διάρκεια εφοδιασμού με καύσιμα από δεξαμενόπλοιο. Η ρύπανση έχει έκταση 70 τ.μ. και προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου δήλωσε ότι έγινε υπερχείλιση […]

ÅÐÉÓÊÅØÇ ÅÊÐÑÏÓÙÐÙÍ ÔÇÓ ÔÏÐÉÊÇÓ ÁÕÔÏÄÉÏÉÊÇÓÇÓ & ÔÙÍ ÌÌÅ ÓÔÏ ÐÁÑÁËÉÁÊÏ ÌÅÔÙÐÏ ÔÏÕ ÓÁÑÙÍÉÊÏÕ ÊÏËÐÏÕ ÊÁÉ ÓÔÏ ÍÁÕÁÃÉÏ ÔÏÕ Ä/Π“ÁÃÉÁ ÆÙÍÇ ÉÉ” ÌÅ ÓÊÁÖÏÓ ÔÏÕ ËÉÌÅÍÉÊÏÕ. ÔåôÜñôç 20 Óåðôåìâñßïõ 2017  (eurokinissi//ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Συναγερμός σήμανε ξανά στο λιμενικό για θαλάσσια ρύπανση από μαζούτ στο Κερατσίνι.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Ικονίου το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη κατά τη διάρκεια εφοδιασμού με καύσιμα από δεξαμενόπλοιο.

Η ρύπανση έχει έκταση 70 τ.μ. και προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου δήλωσε ότι έγινε υπερχείλιση μαζούτ από το αξαεριστικό Αρ. 1 της αριστερής πλευράς με αποτέλεσμα πετρελαιοειδή να διαρρεύσουν πρώτα στο κατάστρωμα και μετά στη θάλασσα.

Το Λιμενικό Κερατσινίου έδρασε αστραπιαία και προχώρησε στη σύλληψη του πλοιάρχου και του πρώτου μηχανικού του φορτηγού πλοίου.

Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία απορρύπανσης με ιδία μέσα του πλοίου και τη συνδρομή ιδιωτικής απορρυπαντικής εταιρείας.

Τέλος απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την καταβολή της εγγυητικής επιστολής για την κάλυψη του ποσού του προστίμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις