Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κατασχετήρια έκθεση, για μόλις 200 ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατασχετήρια έκθεση, για μόλις 200 ευρώ

Δεκάδες είναι οι κατασχετήριες εκθέσεις στα υποθηκοφυλακεία του νομού Μαγνησίας ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι τα πολύ μικρά ποσά για τα οποία οι οφειλέτες χάνουν την περιουσία τους. Από την αρχή του χρόνου και μέχρι σήμερα κοινοποιήθηκαν 164 εκθέσεις  με μεγάλο αριθμό να αφορούν σε σημαντικά ποσά, όμως πολλές έγιναν για χρέη μερικών εκατοντάδων […]

a6de8ee6e4d94befaab62d44b3744bca

Δεκάδες είναι οι κατασχετήριες εκθέσεις στα υποθηκοφυλακεία του νομού Μαγνησίας ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι τα πολύ μικρά ποσά για τα οποία οι οφειλέτες χάνουν την περιουσία τους.

Από την αρχή του χρόνου και μέχρι σήμερα κοινοποιήθηκαν 164 εκθέσεις  με μεγάλο αριθμό να αφορούν σε σημαντικά ποσά, όμως πολλές έγιναν για χρέη μερικών εκατοντάδων ευρώ μόνο.

Οι περισσότερες από τις κατασχέσεις που έγιναν με εντολές Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών ή ασφαλιστικών ταμείων, αφορούν στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή. Σε μικρότερο βαθμό απασχολεί το Πήλιο, ενώ ακολουθεί η Σκόπελος και η Αλόννησος και στη συνέχεια η Σκιάθος.

Οι προσημειώσεις ακινήτων αντίστοιχα μετά από έκδοση διαταγών πληρωμής κυρίως από Τράπεζες ήταν 199.

Οι εκθέσεις και οι διαταγές πληρωμής δένουν τα χέρια τόσο των ταλαιπωρημένων νοικοκυριών όσο και των κατατρεγμένων επιχειρήσεων.

Στο Υποθηκοφυλακείο Βόλου συγκεκριμένα οι κατασχέσεις ακινήτων ήταν 100, αφορούσαν κάθε είδος ακίνητο και επαγγελματικές στέγες. Οι προσημειώσεις ακινήτων ήταν 146.

Το 2017 φαίνεται ότι καταγράφουν μείωση, αφού το 2016 οι κατασχετήριες εκθέσεις ήταν 202, ενώ οι προσημειώσεις 295.

Ανάμεσα σε αυτές υπήρχε έκθεση για περιουσιακό στοιχείο, για χρέος μόλις 200 ευρώ.

Στο Πήλιο αντίστοιχα, σύμφωνα με στοιχεία από το Υποθηκοφυλακείο Νηλείας, οι κατασχέσεις ακινήτων ήταν περίπου τριάντα, ενώ οι προσημειώσεις δεκαπέντε. Αφορούσαν ακίνητα τόσο στο Πήλιο όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως την Αθήνα. Ένα σημαντικό μέρος αυτών πάντως, το μεγαλύτερο, αφορούσε σε αγροτεμάχια.

Σε Σκόπελο και Αλόννησο, σύμφωνα με στοιχεία από το Υποθηκοφυλακείο Σκοπέλου, έγιναν περίπου είκοσι κατασχέσεις ακινήτων και άλλες τόσες προσημειώσεις, ενώ στη Σκιάθο περίπου δεκατέσσερις κατασχέσεις ακινήτων και δέκα οχτώ προσημειώσεις.

Τα δεσμευμένα ακίνητα παίρνουν τον δρόμο αναγκαστικών μέτρων και βγαίνουν στο σφυρί αν ο οφειλέτης δεν δώσει γρήγορα τα χρωστούμενα. Κοινή διαπίστωση πάντως, είναι ότι οι περισσότερες πράξεις γίνονται με εντολές του δημοσίου.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις