Τέλος για τον Σόιμπλε το υπουργείο Οικονομικών

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τέλος για τον Σόιμπλε το υπουργείο Οικονομικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα αναλάβει νέος πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, λέγοντας «αντίο» στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τη Bild, η οποία επικαλείται πηγή στο κόμμα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, θα προτείνουν σήμερα κιόλας τον Σόιμπλε για νέο πρόεδρο της Βουλής ο επικεφαλής της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, Φόλκερ Κάουντερ, και ένα από τα ηγετικά στελέχη του CSU, ο […]

27.09.2017 | 15:28

O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα αναλάβει νέος πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, λέγοντας «αντίο» στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη Bild, η οποία επικαλείται πηγή στο κόμμα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, θα προτείνουν σήμερα κιόλας τον Σόιμπλε για νέο πρόεδρο της Βουλής ο επικεφαλής της Κ.Ο. Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, Φόλκερ Κάουντερ, και ένα από τα ηγετικά στελέχη του CSU, ο Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

Επίσημα, η ΚΟ του CDU θα προτείνει τον Σόιμπλε επισήμως για τη νέα του θέση στις 17 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει μάλιστα  η γερμανική εφημερίδα, ο Σόιμπλε -ο οποίος είναι ο αρχαιότερος βουλευτής με 45ετή θητεία- φέρεται να έχει δηλώσει πρόθυμος για να αναλάβει τη θέση.

Ο νέος πρόεδρος της Μπούντεσταγκ θα πρέπει να έχει επιλεγεί έως τις 24 Οκτωβρίου, ενώ δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και υπουργός.

Exit mobile version