Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η Τράπεζα της Ελλάδος “απαντά” στους Anonymous
ΕΛΛΑΔΑ

Η Τράπεζα της Ελλάδος “απαντά” στους Anonymous

Στους ισχυρισμούς των «Anonymous Greece» για την διαρροή επίσημων εγγράφων, απάντησε με επίσημη ανακοίνωση της, η Τράπεζα της Ελλάδος. Σε αυτήν, αναφέρεται πως είναι ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής από τις βάσεις δεδομένων της και σημειώνει ότι όλα τα στοιχεία που διέρρευσαν είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσα από τον δικτυακό τόπο της τράπεζας. «Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και […]

2209137_1

Στους ισχυρισμούς των «Anonymous Greece» για την διαρροή επίσημων εγγράφων, απάντησε με επίσημη ανακοίνωση της, η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε αυτήν, αναφέρεται πως είναι ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής από τις βάσεις δεδομένων της και σημειώνει ότι όλα τα στοιχεία που διέρρευσαν είναι διαθέσιμα στο κοινό μέσα από τον δικτυακό τόπο της τράπεζας.

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος».

tte-anonymous-0-1506459145

Νωρίτερα, οι «Anonymous Greece» είχαν ισχυριστεί μέσω της σελίδας τους στο Facebook, πως κατάφεραν να «χτυπήσουν» την Τράπεζα της Ελλάδος, διαρρέοντας επίσημα έγγραφα, και προειδοποιώντας πως «θα ακολουθήσουν χειρότερα».

untitled-1506449475-1506459153

Έδιναν μάλιστα και ενεργό link για τα εν λόγω έγγραφα, απειλώντας πως «οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα, λόγω των μεγάλων μεγεθών τους».

To υλικό που ανήρτησαν στη σελίδα τους στο Facebook αποτελείται από πάνω από 2.500 ηλεκτρονικά αρχεία -1.216 σε φάκελο με την ονομασία «Τράπεζα της Ελλάδας» και άλλα 1.322 αρχεία σε δεύτερο φάκελο για τα έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών. Ο συνολικός όγκος του φακέλου για την ΤτΕ είναι 928MB ενώ του υπουργείου Εσωτερικών 545MB.

untitled-1506454973-1506459165

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις