Η νέα πρόφαση των “τεχνικών” της ΔΕΗ για να εξαπατούν τους πολίτες

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η νέα πρόφαση των “τεχνικών” της ΔΕΗ για να εξαπατούν τους πολίτες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Ντυμένος με φόρμα… εργασίας, ένας 34χρονος που παρίστανε τον δήθεν τεχνικό της ΔΕΗ, κατάφερε να αρπάξει μέσα από σπίτι 85χρονης 6.000 ευρώ και τα κοσμήματά της, προφασιζόμενος κίνδυνο πυρκαγιάς. Το κόλπο γνωστό, αλλά όπως δείχνει η πραγματικότητα εξακολουθεί να… περνάει. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών του Τμήματος Παγγαίου, που εξιχνίασε την […]

27.09.2017 | 09:30

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ντυμένος με φόρμα… εργασίας, ένας 34χρονος που παρίστανε τον δήθεν τεχνικό της ΔΕΗ, κατάφερε να αρπάξει μέσα από σπίτι 85χρονης 6.000 ευρώ και τα κοσμήματά της, προφασιζόμενος κίνδυνο πυρκαγιάς.

Το κόλπο γνωστό, αλλά όπως δείχνει η πραγματικότητα εξακολουθεί να… περνάει. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών του Τμήματος Παγγαίου, που εξιχνίασε την υπόθεση, ο 34χρονος εμφανίστηκε στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας ως τεχνικός της ΔΕΗ.

Προφασίστηκε άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς

Εκεί, προφασιζόμενος ότι από την… εξέταση που έκανε στον πίνακα υπήρχε άμεσος κίνδυνος να ξεσπάσει πυρκαγιά(!), έπεισε την 85χρονη  να συγκεντρώσει σε εξωτερικό χώρο, όλα τα χρήματα και τα κοσμήματα που είχε «για να μην καταστραφούν».

Η ανύποπτη ηλικιωμένη, υπάκουσε στην εντολή και τις οδηγίες του… τεχνικού και μετέφερε στο προαύλιο τις οικονομίες μιας ζωής.

Ήταν οι οικονομίες μιας ζωής, 6.000 ευρώ

Που σημαίνει 6.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα και όλα τα κοσμήματά της. Σε κάποια στιγμή, ο τεχνικός- «μαϊμού», προφασιζόμενος ότι ήθελε κάτι να δει η ιδιοκτήτρια στον πίνακα την έστειλε μέσα στο σπίτι.

Όταν εκείνη βγήκε, διαπίστωσε ότι έλειπαν και ο… τεχνικός, αλλά και όλα της τα υπάρχοντα.

Έφτασαν στα ίχνη του 34χρονου

Το κατήγγειλε στην αστυνομία και οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του 34χρονου σε βάρος του οποίοι σχημάτισαν δικογραφία για κλοπή και απάτη την οποία παρέδωσαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, λόγω παρέλευσης του Αυτόφωρου.

Θύματα και στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα, άλλοι επιτήδειοι προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και άρπαξαν 3.500 € από ηλικιωμένους στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με όσα είπαν τα θύματα στην Αστυνομία,  οι απατεώνες τους είπαν ότι υπήρχε «βλάβη στο δίκτυο», που έπρεπε να διορθωθεί άμεσα.

Τους φόβισαν με την ακτινοβολία

Μάλιστα τους είπαν και το απίστευτο. Ότι από την ακτινοβολία, που θα εκπέμπονταν, θα μπορούσαν να καταστραφούν και  τα χρήματα που είχαν στο σπίτι!

Το ανδρόγυνο, έβγαλε 3.500 ευρώ  που είχε φυλαγμένα, τα έδεσε σε ένα πανί και τα άφησαν έξω από το σπίτι. Σε κάποια στιγμή αφηρημάδας,  οι… τεχνικοί τα άρπαξαν και τράπηκαν σε φυγή!

Και στη Λαμία θύμα του «τεχνικού»

Μία ακόμη περίπτωση απάτης με δράστη άγνωστο που προσποιήθηκε τον υπάλληλο της ΔΕΗ,  εξετάζει το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας

Το περιστατικό συνέβη μέρα-μεσημέρι  σε σπίτι ηλικιωμένης στην οδό Εκκλησιών, στη Λαμία.

Ζήτησε να δει… τον πίνακα

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, ένας ψηλός, καλοντυμένος άνδρας, της χτύπησε το κουδούνι, υποδυόμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και της ζήτησε να δει τον πίνακα, καθώς το ρολόι της όπως της είπε έδειχνε… διαρροή.

Η ηλικιωμένη, είπε στην Αστυνομία ότι γνώριζε ότι γίνονται και απάτες με τα θέματα αυτά και γι αυτό πήρε τα μέτρα της!

Έχασε τα χρήματα, παρά το ότι πήρε τα μέτρα της

Όταν άνοιξε την πόρτα στον άγνωστο, πήρε τα χρήματα και τα χρυσαφικά της και τα έβαλε στην ποδιά της.

Όμως, ο  άγνωστος… ταχυδακτυλουργός, κατάφερε να τα πάρει (4.000 ευρώ)  και να γίνει καπνός!

.

 

Exit mobile version