Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / 28 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη: “Μας λείπεις”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη: “Μας λείπεις”

Σαν σήμερα, πριν από 28 χρόνια, δολοφονήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το γραφείο του από τους εκτελεστές της «17 Νοέμβρη» ο Παύλος Μπακογιάννης. Τιμώντας την μνήμη του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως «η παρακαταθήκη του για εθνική συμφιλίωση» είναι «πιο επίκαιρη παρά ποτέ». «Μας […]

MPAKOGIANNIS-EXO-1000

Σαν σήμερα, πριν από 28 χρόνια, δολοφονήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το γραφείο του από τους εκτελεστές της «17 Νοέμβρη» ο Παύλος Μπακογιάννης.

Τιμώντας την μνήμη του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως «η παρακαταθήκη του για εθνική συμφιλίωση» είναι «πιο επίκαιρη παρά ποτέ». «Μας λείπεις», πρόσθεσε.

mpakosdf2 mpakosdf1

Φόρο τιμής μέσω Twitter απέτισαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο εκπρόσωπος Τύπου Βασίλης Κικίλιας και ο Μακάριος Λαζαρίδης.

mpakosdf3 mpakosdf4

Η δολοφονία του το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα όπου στεγαζόταν το γραφείο του, συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά. Την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.

Ο Μπακογιάννης πέθανε λίγα λεπτά μετά το χτύπημα και κηδεύτηκε στο Καρπενήσι, στις 29 Σεπτεμβρίου 1989.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις