Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συνάντηση Τσίπρα – Ντάισελμπλουμ στο Μέγαρο Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Τσίπρα – Ντάισελμπλουμ στο Μέγαρο Μαξίμου

Το κλείσιμο της γ´ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος μέχρι το τέλος του έτους είναι στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ειπώθηκε και στο προηγούμενο Eurogroup, δεν θα υπάρξει καθυστέρηση από καμία πλευρά. Η Ελλάδα έχει μπροστά της την υλοποίηση 95 προαπαιτούμενων και για τον λόγο αυτό ο […]

4238474

Το κλείσιμο της γ´ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος μέχρι το τέλος του έτους είναι στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ειπώθηκε και στο προηγούμενο Eurogroup, δεν θα υπάρξει καθυστέρηση από καμία πλευρά. Η Ελλάδα έχει μπροστά της την υλοποίηση 95 προαπαιτούμενων και για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός, στο προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ζήτησε την ταχύτατη υλοποίηση των περισσότερων προαπαιτούμενων μέχρι τον Νοέμβριο.

Greek Prime Minister Alexis Tsipras welcomes Dutch Finance Minister and Eurogroup President Jeroen Dijsselbloem at his office in the Maximos Mansion in Athens, Greece September 25, 2017. REUTERS/Alkis Konstantinidis

Επίσης, οι Τσίπρας και Ντάισελμπλουμ θα συζητήσουν και το ζήτημα της οριστικής εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018. Υπενθυμίζεται πως ο στόχος αυτός είναι ρεαλιστικός, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τους εταίρους.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης των δύο πλευρών και ξεκινώντας από τη στάση που έχει κρατήσει ο Γ. Ντάισελμπλουμ, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι ο ρόλος του ήταν πάντα πολύ δημιουργικός, κυρίως καθ’ όλη τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις.

Παραλλήλως, ο ΠτΔ διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, αλλά αναμένει και από τους εταίρους της να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσειςέναντι της χώρας μας στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

nta

Είναι καλύτερα να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο, ανέφερε ακόμη, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί θεσμικά το Eurogroup. Άλλωστε, είναι καιρός να αποκτήσει η Ε.Ε. το δικό της Νομισματικό Ταμείο, επεσήμανε.

Τη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας στην οικονομία και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προέταξε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας αναπόσπαστο μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης.

Δεσμεύτηκε δε, ότι θα παραμείνει πιστός στην προσπάθεια για την ταχύτατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις