Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Απογοητευμένοι οι Έλληνες: Νέα δημοσκόπηση για ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απογοητευμένοι οι Έλληνες: Νέα δημοσκόπηση για ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ

Μεγάλη η απογοήτευση του ελληνικού λαού με την πολιτική σκηνή, κυρίως μετά τα όσα συνέβησαν με την αντιμετώπιση της οικολογικής ρύπανσης που προκάλεσε η βύθιση του «Αγία Ζώνη». Ο προβληματισμός και η αγωνία των Ελλήνων αποτυπώνεται στη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Τα ΝΕΑ. Η Νέα Δημοκρατία είναι 10 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά […]

11A4B0A2F1ADD4FA5344D058C7AA3F5D

Μεγάλη η απογοήτευση του ελληνικού λαού με την πολιτική σκηνή, κυρίως μετά τα όσα συνέβησαν με την αντιμετώπιση της οικολογικής ρύπανσης που προκάλεσε η βύθιση του «Αγία Ζώνη».

Ο προβληματισμός και η αγωνία των Ελλήνων αποτυπώνεται στη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Τα ΝΕΑ.
Η Νέα Δημοκρατία είναι 10 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είναι μόνο αυτή η διαφορά που πρέπει να ανησυχεί την κυβέρνηση.

Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 26% έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10%.

Εκτίμηση ψήφου

Η ΝΔ συγκεντρώνει 36,7% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν 8,8% για τη ΔΗΣΥ, 7,3% για τη Χρυσή Αυγή, 7,1% για το ΚΚΕ, 3,4% για την Ένωση Κεντρώων, 2,9% για τους ΑΝΕΛ, 2,8% για το Ποτάμι.

Προβάδισμα έχει η ΝΔ και στην παράσταση νίκης με το 68%  να προβλέπει νίκη της σε περίπτωση εκλογών με μόλις το 17% να βλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 25% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα αν και την πλειονότητα των απαντήσεων κερδίζει με 43% ο «κανένας».

Όσον αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού το 71% απαντά αρνητικά για τον Αλέξη Τσίπρα και το 75% για την κυβέρνησή του.

Την ίδια ώρα 8 στους 10 αξιολογούν αρνητικά την οικονομική κατάσταση της χώρας με το 53% να πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα καθώς ένα 32% προβλέπει ότι θα μείνουν στάσιμα και ένα 13% θεωρεί πως η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις