Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μετά το θρίλερ, άρχισε η απάντληση από το “Αγία Ζώνη”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το θρίλερ, άρχισε η απάντληση από το “Αγία Ζώνη”

Νέα ανατροπή στην υπόθεση απάντλησης του πετρελαίου από το βυθισμένο «Αγία Ζώνη». Τελικά η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα το πρωί, από το δεξαμενόπλοιο «Siros», παρά το γεγονός ότι με αρχικό του έγγραφο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, είχε γνωστοποιήσει στον όμιλο «Σπανόπουλου» ότι το «Aegean Breeze I» θα πραγματοποιήσει τη φόρτωση των καυσίμων. Με χθεσινοβραδινή απόφαση του, […]

saronikos249740

Νέα ανατροπή στην υπόθεση απάντλησης του πετρελαίου από το βυθισμένο «Αγία Ζώνη».

Τελικά η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα το πρωί, από το δεξαμενόπλοιο «Siros», παρά το γεγονός ότι με αρχικό του έγγραφο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, είχε γνωστοποιήσει στον όμιλο «Σπανόπουλου» ότι το «Aegean Breeze I» θα πραγματοποιήσει τη φόρτωση των καυσίμων.

Με χθεσινοβραδινή απόφαση του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε εντολή να αναλάβει το «Siros». Κι αυτό, μετά την προσφυγή του πλοιοκτήτη του βυθισμένου πλοίου στα δικαστήρια Πειραιά.

Ο Θεόδωρος Κουντουρής δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατέθεσε στοιχεία στην Εισαγγελία για ενέργειες που γίνονται εις βάρος της εταιρείας το

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Aegean Breeze Ι» ήθελε να πάρει το φορτίο ως slops, που είναι ένα μείγμα από λάδι και νερό, ενώ το «Siros» ως κανονικό φορτίο, το οποίο θα μπορεί να πωληθεί για την τροφοδοσία πλοίων.

Η διαφορά είναι ότι άλλη τιμή έχει το slops, που στη συνέχεια περνάει από ειδική επεξεργασία, και άλλη το πετρέλαιο ως φορτίο.

Το «Siros» θα ολοκληρώσει την απάντληση και θα κρατήσει το φορτίο στις δεξαμενές του για δύο ημέρες, μέχρι να γίνει πραγματογνωμοσύνη για το εάν είναι slops ή κανονικό πετρέλαιο, ενώ τα πετρελαιοειδή του «Lassea», τα οποία χαρακτηρίστηκαν τελικά ως slops, θα ξεφορτωθούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Oil One», συμφερόντων του επιχειρηματία, στον οποίο ανήκει και το «Aegean Breeze».

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας «Σπανόπουλος» όλες οι εργασίες γίνονται παρουσία στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις