Αθήνα

°C

Τετάρτη

12

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Yoko Ono: Έξαλλη η χήρα του John Lenon, απειλεί με μηνύσεις
LIFESTYLE

Yoko Ono: Έξαλλη η χήρα του John Lenon, απειλεί με μηνύσεις

Άτακτη υποχώρηση σήμανε η πολωνική εταιρεία αναψυκτικών, η οποία κυκλοφορεί αναψυκτικό με επωνυμία «John Lemon», μετά την απειλή μήνυσης από την Yoko Ono, χήρα του John Lenon. Η επωνυμία του καινούργιου προϊόντος θα αλλάξει σε «On Lemon», μετά τις επιστολές που έστειλαν οι δικηγόροι της Yoko Ono στους διανομείς των προϊόντων της πολωνικής εταιρείας εξηγώντας ότι θα υποστούν κυρώσεις ύψους […]

w22-95542ono-1506070087

Άτακτη υποχώρηση σήμανε η πολωνική εταιρεία αναψυκτικών, η οποία κυκλοφορεί αναψυκτικό με επωνυμία «John Lemon», μετά την απειλή μήνυσης από την Yoko Ono, χήρα του John Lenon.

Η επωνυμία του καινούργιου προϊόντος θα αλλάξει σε «On Lemon», μετά τις επιστολές που έστειλαν οι δικηγόροι της Yoko Ono στους διανομείς των προϊόντων της πολωνικής εταιρείας εξηγώντας ότι θα υποστούν κυρώσεις ύψους 5.000 ευρώ την ημέρα και 500 ευρώ για κάθε μπουκάλι του καινούργιου αναψυκτικού που θα πωλούσαν αν η επωνυμία εξακολουθούσε να μη λαμβάνει υπόψη το κατοχυρωμένο στην Ευρώπη εμπορικό σήμα «John Lennon».

johnlemon-1506070046

Οι δικηγόροι της πολωνικής εταιρείας αρνήθηκαν ότι αμφισβητούνται τα δικαιώματα που προκύπτουν από το εμπορικό σήμα «John Lennon», αλλά οι δικηγόροι της Yoko Onoεπέστησαν την προσοχή σε ανάρτηση, στο Facebook, του John Lemon Ireland στην οποία υπήρχε φωτογραφία του θανόντος τραγουδιστή. Άλλα στοιχεία μάρκετινγκ του προϊόντος περιλάμβαναν το λογότυπό του δίπλα στις λέξεις «let it be» καθώς και ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά, που παραπέμπουν στον John Lenon.

Παρότι, το εμπορικό σήμα «John Lemon» είχε κατοχυρωθεί στην Ευρώπη το 2014, δηλαδή δύο χρόνια πριν την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «John Lennon», οι διανομείς του αναψυκτικού έκαναν πίσω.

Η Karol Chamera, ιδρύτρια της Mr Lemonade Alternative Drinks που είχε τη διανομή του αναψυκτικού στη Μεγάλη Βρετανία, δήλωσε:«Όλοι εμείς που εμπλεκόμαστε με αυτό το προϊόν είμαστε νεοφυείς επιχειρήσεις και δεν μπορούμε να τα βάλουμε με κάποιον που η αξία του ανέρχεται σε πολλά-πολλά εκατομμύρια.»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις