Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στους δρόμους οι γυναίκες για την… ανάγκη τους!
ΚΟΣΜΟΣ

Στους δρόμους οι γυναίκες για την… ανάγκη τους!

Χιλιάδες γυναίκες ετοιμάζονται να κατακλύσουν τους δρόμους του Άμστερνταμ, διαμαρτυρόμενες για την έλλειψη γυναικείων τουαλετών σε δημόσιους χώρους, με αφορμή την επίπληξη ενός δικαστή σε γυναίκα που αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τις ανδρικές τουαλέτες, γεγονός που έχει αναδειχθεί σε μείζον φεμινιστικό ζήτημα. Όλα ξεκίνησαν, όταν ένα βράδυ η 23χρονη Geerte Piening, η οποία χρειαζόταν επειγόντως να […]

ladies-retractable-toilet-in-central-Amsterdam

Χιλιάδες γυναίκες ετοιμάζονται να κατακλύσουν τους δρόμους του Άμστερνταμ, διαμαρτυρόμενες για την έλλειψη γυναικείων τουαλετών σε δημόσιους χώρους, με αφορμή την επίπληξη ενός δικαστή σε γυναίκα που αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τις ανδρικές τουαλέτες, γεγονός που έχει αναδειχθεί σε μείζον φεμινιστικό ζήτημα.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ένα βράδυ η 23χρονη Geerte Piening, η οποία χρειαζόταν επειγόντως να πάει στην τουαλέτα, διαπίστωσε πως η πλησιέστερη δημόσια τουαλέτα γυναικών απείχε δύο χιλιόμετρα από το σημείο που βρισκόταν, ενώ όλα τα μαγαζία εκείνη την ώρα ήταν κλειστά.

Αντί, όμως, να χρησιμοποιήσει κάποια από τις ανδρικές, αποφάσισε να ζητήσει από τους φίλους της να την καλύψουν, για να ουρήσει στην άκρη του δρόμου. Δυστυχώς έγινε αντιληπτή από περαστικούς, οι οποίοι θεώρησαν το όλο θέαμα άκρως προσβλητικό.

Κι ενώ οι δικαστικές αρχές έκριναν πως η Piening είχε την υποχρέωση να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις για τους άνδρες, όσο άβολο κι αν της ήταν, περί τις 10.000 γυναίκες ετοιμάζονται να διαδηλώσουν σε ουρητήρια σε διάφορα σημεία της πόλης, απαιτώντας να στηθούν περισσότερες γυναικείες τουαλέτες σε δημόσια μέρη.

dimosies toualetes gynaikon

Σημειωτέον πως, στην ευρύτερη περιοχή του Άμστερνταμ, που μόλις ένα χρόνο πριν πανηγύριζε για την τοποθέτηση της πρώτης, παγκοσμίως, ανασυρόμενης τουαλέτας αποκλειστικά για γυναίκες σε δημόσιο χώρο, υπάρχουν 35 δημόσιες τουαλέτες για τους άνδρες και μόλις τρεις για τις γυναίκες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις