Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νέα κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολυμερόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολυμερόπουλο

Την διαγραφή του συνδικαλιστή, μέλους της  εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων, Βασίλη Πολυμερόπουλου ανακοίνωσε η ΝΔ, μετά την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για «χρήση υφ’ αρπαγής ψευδούς βεβαίωσης». Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που είχε προηγηθεί, ο κ. Πολυμερόπουλος κατέθεσε το 2006 […]

basilis-polumeropoulos

Την διαγραφή του συνδικαλιστή, μέλους της  εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων, Βασίλη Πολυμερόπουλου ανακοίνωσε η ΝΔ, μετά την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για «χρήση υφ’ αρπαγής ψευδούς βεβαίωσης».

Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που είχε προηγηθεί, ο κ. Πολυμερόπουλος κατέθεσε το 2006 στο Δήμο Αθηναίων πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων Μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών και όχι Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών επιπέδου master και είχε μισθολογικά οφέλη για μια δεκαετία,  καθώς το υπηρεσιακό συμβούλιο τον κατέταξε στον κλάδο ΠΕ1.

Οι επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ επικαλέσθηκαν έγγραφη βεβαίωση του Παντείου Πανεπιστημίου  σύμφωνα με την οποία «ο συγκεκριμένος τίτλος είναι έγκυρος αλλά δεν επέχει ισότιμη θέση Μεταπτυχιακού Διπλώματος».

Η δικαστική απόφαση προκάλεσε πολιτική κόντρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει σε ανακοίνωσή του:  

«Η καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης για τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Πολυμερόπουλο, αποδεικνύει την “αριστεία” στις παρανομίες, που κατέχει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΝΔ: Οι έλεγχοι  πλαστών πτυχίων ξεκίνησαν  από τον Μητσοτάκη  και  ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος    

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ, αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών ξεκίνησε την περίοδο που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τότε, που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε και ήταν απέναντι σε κάθε έλεγχο νομιμότητας, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο περιπτώσεις σαν αυτή του κ. Πολυμερόπουλου.

Καλά θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να μας κουνάει το δάχτυλο, να ενημερώσει τους πολίτες γιατί σταμάτησε από τον Ιανουάριο του 2015 τους ελέγχους για την ορθή τήρηση της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Επίσης, πόσες υποθέσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων παραμένουν εκκρεμείς στα Πειθαρχικά Συμβούλια, με ορατό τον κίνδυνο στο τέλος του έτους πολλοί από αυτούς να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις