Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άσχημα τα πράγματα για τη Λεπέν μετά την εξέλιξη στο κόμμα της
ΚΟΣΜΟΣ

Άσχημα τα πράγματα για τη Λεπέν μετά την εξέλιξη στο κόμμα της

  Πονοκέφαλο έχει πιάσει τη Μαρί Λεπέν, που προσπαθεί από την ήττα της στις εκλογές του Μαΐου να κρατήσει σταθερή τη δύναμη του Εθνικού Μετώπου. Η σημερινή εξέλιξη όμως, αυξάνει τις πιθανότητες να διαλυθεί σιγ’α- σιγά το ακροδεξιό κόμμα. Ο Φλοριάν Φιλιπό, δεξί χέρι της Λεπέν, ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης στη γαλλική τηλεόραση ότι παραιτείται από […]

 lepen-filipo

Πονοκέφαλο έχει πιάσει τη Μαρί Λεπέν, που προσπαθεί από την ήττα της στις εκλογές του Μαΐου να κρατήσει σταθερή τη δύναμη του Εθνικού Μετώπου.

Η σημερινή εξέλιξη όμως, αυξάνει τις πιθανότητες να διαλυθεί σιγ’α- σιγά το ακροδεξιό κόμμα.

Ο Φλοριάν Φιλιπό, δεξί χέρι της Λεπέν, ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης στη γαλλική τηλεόραση ότι παραιτείται από το κόμμα.

Αφορμή ήταν οι κακές σχέσεις με την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου, που δεν μπορούσαν να αλλάξουν με τίποτα. Ο Φιλιπό ήταν από αυτούς που επέμεναν στην έξοδο της Γαλλίας από την ευρωζώνη και αυτό πιστεύεται πως ευθύνεται για την ήττα της ακροδεξιάς στις εκλογές.

Ο Φιλιπό, οι αρμοδιότητες του οποίου για την στρατηγική και την επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος του είχαν ήδη αφαιρεθεί από την Λεπέν, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό France 2 ότι δεν του αρέσει να παραγκωνίζεται.

“Δεν μου αρέσει να με περιπαίζουν. Ναι, φυσικά παραιτούμαι από το Εθνικό Μέτωπο”, είπε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις