Ο γιατρός έρχεται στη γειτονιά μας

ΥΓΕΙΑ

Ο γιατρός έρχεται στη γειτονιά μας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σε δυο μήνες από τώρα θα ανοίξουν οι πρώτες 75 τοπικές μονάδες υγείας, τα πρώην παραρτήματα του ΠΕΔΥ, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας. Η πρόληψη και η αντιμετώπισή των ασθενειών θα γίνεται πλέον από τον οικογενειακό γιατρό και τις τοπικές ομάδες υγείας. Στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη 2868 θέσεων έγιναν 22.678 αιτήσεις. Οι […]

20.09.2017 | 16:10

Σε δυο μήνες από τώρα θα ανοίξουν οι πρώτες 75 τοπικές μονάδες υγείας, τα πρώην παραρτήματα του ΠΕΔΥ, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας.

Η πρόληψη και η αντιμετώπισή των ασθενειών θα γίνεται πλέον από τον οικογενειακό γιατρό και τις τοπικές ομάδες υγείας.

Στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη 2868 θέσεων έγιναν 22.678 αιτήσεις. Οι επαγγελματίες υγείας έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον και απομένει μια νέα προκήρυξη για τους γενικούς γιατρούς που θα πλαισιώσουν κυρίως την περιφέρεια.

Μόλις 600 γιατροί, κυρίως παιδίατροι, δήλωσαν ενδιαφέρον για να πλαισιώσουν τα ΤΟΜΥ των αστικών κέντρων και όχι των νησιών και της περιφέρειας.

Ο μισθός του γιατρού είναι αντίστοιχος με αυτόν του επιμελητή Α στο ΕΣΥ και φτάνει τα 1700 ευρώ καθαρά, ενώ όσοι στελεχώσουν περιφερειακά ιατρεία έχουν επιπλέον μπόνους σε χρήματα και στον τρόπο βαθμολόγησης τους.

 

Exit mobile version