Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

07

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Με λαθραία καύσιμα το δεξαμενόπλοιο που έκανε την απάντληση στο «Αγία Ζώνη»
ΕΛΛΑΔΑ

Με λαθραία καύσιμα το δεξαμενόπλοιο που έκανε την απάντληση στο «Αγία Ζώνη»

Δεν έχουν τελειωμό οι κωμικοτραγικές εξελίξεις στις οποίες πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση και αφορούν στην βύθιση του δεξαμενόπλοιου που προκάλεσε τη ρύπανση στον Σαρωνικό. Το δεξαμενόπλοιο που συμμετείχε στην διαδικασία απάντλησης του πετρελαίου από το «Αγία Ζώνη», βρέθηκε να έχει στις δεξαμενές του λαθραία καύσιμα! Η ποσότητα καυσίμων που εντοπίστηκε μετά από έλεγχο του λιμενικού και […]

29298274_lassea.limghandler

Δεν έχουν τελειωμό οι κωμικοτραγικές εξελίξεις στις οποίες πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση και αφορούν στην βύθιση του δεξαμενόπλοιου που προκάλεσε τη ρύπανση στον Σαρωνικό. Το δεξαμενόπλοιο που συμμετείχε στην διαδικασία απάντλησης του πετρελαίου από το «Αγία Ζώνη», βρέθηκε να έχει στις δεξαμενές του λαθραία καύσιμα!

Η ποσότητα καυσίμων που εντοπίστηκε μετά από έλεγχο του λιμενικού και για την οποία δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά, ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε 100 τόνους πετρελαίου που βρίσκονταν στα διπύθμενα του πλοίου.

Η ποσότητα των λαθραίων  καυσίμων εντοπίστηκε όταν το  «Lassea» πήγε στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ για να αδειάσει αυτό που είχε αντλήσει από τις δεξαμενές του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου.

Το  «Lassea» παραμένει στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ ενώ δεν έχει αντικατασταθεί με τον κίνδυνο το πετρέλαιο από το «Αγία Ζώνη» να απλωθεί στη θάλασσα να είναι τεράστιος.

Αφού βρέθηκαν τα λαθραία καύσιμα, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο α’ μηχανικός του δεξαμενόπλοιου «Lassea», όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές και πρόκειται να περάσουν αυτόφωρο, ενώ η έρευνα του λιμενικού βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού:

Στη σύλληψη του Πλοιάρχου και του Α’ Μηχανικού του Δ/Ξ – Π/Φ “ΛΑΣΣΑΙΑ” Ν.Π. 11860 προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη συνδρομή στελεχών του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας για παράβαση του “Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα”.

Συγκεκριμένα, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή κλιμακίου του Δ’ ΤΕΣ (Τελωνείο Επίβλεψης Συγκροτημάτων) Πειραιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός δεξαμενών έρματος σημαντικές ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά. Το εν λόγω πλοίο διενεργούσε απάντληση πετρελαιοειδών μιγμάτων από το ναυάγιο του “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ” Ν.Π. 11763.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω πλοίο, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις