Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ / Ιωάννα Καλαντζάκου: “Γιατί δεν θα είμαι υποψήφια”
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ

Ιωάννα Καλαντζάκου: “Γιατί δεν θα είμαι υποψήφια”

Την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών διατύπωσε η δικηγόρος και αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη. Η έμπειρη δικηγόρος εξηγεί με επιστολή της τους λόγους για τους οποίους δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές του συλλόγου. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή της «μετά από οκτώ θητείες στο ΔΣΑ, αποδείχθηκε ότι δεν συντρέχουν προϋποθέσεις για […]

kalantzakou68215

Την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών διατύπωσε η δικηγόρος και αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη.

Η έμπειρη δικηγόρος εξηγεί με επιστολή της τους λόγους για τους οποίους δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές του συλλόγου.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή της «μετά από οκτώ θητείες στο ΔΣΑ, αποδείχθηκε ότι δεν συντρέχουν προϋποθέσεις για ενωτική προσπάθεια και ο φυσικός συνδικαλιστικός μου χώρος παρουσιάζεται κατακερματισμένος».

Η αναλυτική επιστολή της Ιωάννας Καλατζάκου- Τσατσαρώνη έχει ως εξής:

«Οι επικείμενες εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας διεξάγονται σε περίοδο όπου δεν απειλείται μόνο η αξιοπρέπεια, αλλά η ίδια η βιωσιμότητα του δικηγορικού λειτουργήματος. Η νομοθετική στοχοποίηση των δικηγόρων, εντονότερη και από εκείνη των άλλων ελευθέρων επαγγελματιών, έχει ενταθεί και ο συνδυασμός των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών οδηγεί όλο και περισσότερους συναδέλφους στην παραίτηση.

Υπήρξε ανέκαθεν πεποίθησή μου ότι στις δικηγορικές εκλογές η εκπροσώπηση του δικηγορικού σώματος πρέπει να υπερβαίνει τις ελάσσονες διαφωνίες και τις ατομικές φιλοδοξίες ή απώτερες βλέψεις. Οι υποψηφιότητες πρέπει να συσπειρώνονται γύρω από τις  κοινές ιδεολογικές αναφορές και αντιλήψεις για το πρακτέο.  

Και αυτό ισχύει ιδίως στους δύσκολους καιρούς, όπως οι σημερινοί. Η ενότητα δεν είναι αναγκαία μόνο στη συνολική μας εκπροσώπηση, αλλά και στο επίπεδο των εκλογικών συνδυασμών. Ο χώρος που έχει προσφέρει σημαντικό έργο στη διοίκηση του ΔΣΑ έπρεπε να εμφανισθεί ενωμένος και ενιαίος, πέρα και πάνω από προσωπικές στρατηγικές.

Μετά από οκτώ θητείες στο Δ.Σ. του Συλλόγου, είχα την πεποίθηση ότι όφειλα και μπορούσα να εκφράσω μία τέτοια ενωτική προσπάθεια. 

Αποδείχθηκε, δυστυχώς, ότι οι προϋποθέσεις αυτής της προσπάθειας δεν συντρέχουν. Ο φυσικός συνδικαλιστικός χώρος μου παρουσιάζεται κατακερματισμένος σε τέτοιο βαθμό, ώστε να προεξοφλείται η δυσκολία διοίκησης του Συλλόγου και μετά τις εκλογές, καθώς είναι βέβαιο ότι οι προσωπικές στρατηγικές θα συνεχιστούν.

Στόχος μου ήταν πάντοτε να συμβάλλω στην ενιαία έκφραση του χώρου μας. Το ίδιο και τώρα. Θα διεκδικούσα την προεδρία του ΔΣΑ, μόνο αν η υποψηφιότητά μου επρόκειτο να συμβάλει στην ενότητα, όχι να προστεθεί στον ήδη ανεξήγητο κατακερματισμό.

Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη, αφού ευχαριστήσω από καρδιάς τους συναδέλφους που με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους  όλα αυτά τα χρόνια, να τους ενημερώσω για την απόφασή μου να μην θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές του Δ.Σ.Α. 

Ο Σύλλογός μας θα κατέχει για πάντα ιδιαίτερη θέση στη ζωή μου και δεν θα ήθελα να επικριθώ ότι υπήρξα και εγώ ένα από τα εμπόδια στην ενότητά του. Όραμά μου είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος να γίνει πάλι πρωτοπόρος των εξελίξεων ανακτώντας το χαμένο του κύρος και να στέκει δίπλα σ’ όλους τους συναδέλφους συμβάλλοντας στην αξιοπρεπή άσκηση του λειτουργήματός μας.

Με εκτίμηση,
Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις