Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / AIDS vs Τσιγάρο: Σοκάρει η νέα έρευνα
ΥΓΕΙΑ

AIDS vs Τσιγάρο: Σοκάρει η νέα έρευνα

  Οι καπνιστές που υποφέρουν από HIV, έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν από καρκίνο λόγω του καπνίσματος, σε σχέση με την θανατηφόρα ασθένεια που έχουν σύμφωνα με τους επιστήμονες. Η έρευνα έγινε σε ένα ικανό δείγμα ασθενών, σε διάρκεια 10 χρόνων. Όπως αποδείχθηκε, οι καπνιστές με HIV κατέληγαν από καρκίνο ή καρδιοπάθειες, τις […]

 

newego_LARGE_t_1101_43895540

Οι καπνιστές που υποφέρουν από HIV, έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν από καρκίνο λόγω του καπνίσματος, σε σχέση με την θανατηφόρα ασθένεια που έχουν σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η έρευνα έγινε σε ένα ικανό δείγμα ασθενών, σε διάρκεια 10 χρόνων. Όπως αποδείχθηκε, οι καπνιστές με HIV κατέληγαν από καρκίνο ή καρδιοπάθειες, τις οποίες δεν προκαλεί το Έιτζ.

«Οι ασθενείς με HIV ζουν πολύ περισσότερο αν δεν καπνίζουν», δήλωσε η Κρίσνα Ρέντι, μία από τις ερευνήτριες του Massachusetts General Hospital. Η έρευνα έδειξε ότι το 25% των ασθενών που ακολουθούσαν φαρμακευτική αγωγή, πέθαναν από καρκίνο.

Συνολικά, το 40% των ασθενών με AIDS που καπνίζουν, καταλήγουν από τις συνέπειες του τσιγάρου, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 15% του πληθυσμού στις ΗΠΑ, που «φεύγει» για τον ίδιο λόγο.

«Είναι ώρα να δράσουμε τώρα. Οι ασθενείς με HIV πρέπει να απέχουν από το κάπνισμα, ώστε η θεραπεία τους να αποδίδει», προσθέτει η δρ. Ρέντι, τονίζοντας τη σημασία των συνεπειών του καπνίσματος στον οργανισμό του ανθρώπου, είτε έχει προσβληθεί από έναν τόσο σοβαρό ιό, όπως το AIDS, είτε όχι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις