Η «Μαρία» έβαλε στο μάτι την Καραϊβική- Κινδύνεψε και ο πρωθυπουργός!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «Μαρία» έβαλε στο μάτι την Καραϊβική- Κινδύνεψε και ο πρωθυπουργός!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Στο ανώτατο επίπεδο 5 της κλίμακας Σαφίρ Σίμσον ενισχύθηκε ο κυκλώνας Μαρία, ο οποίος βρίσκεται πάνω από το νησί Δομίνικα της Καραϊβικής. Η Μαρία συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 260 χλμ. της ώρα, καλύπτει 15 χλμ. την ώρα και κατευθύνεται προς τα δυτικά – βορειοδυτικά, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων. Δέντρα και στύλοι του δικτύου ηλεκτροδότησης έχουν […]

19.09.2017 | 08:02

Στο ανώτατο επίπεδο 5 της κλίμακας Σαφίρ Σίμσον ενισχύθηκε ο κυκλώνας Μαρία, ο οποίος βρίσκεται πάνω από το νησί Δομίνικα της Καραϊβικής.

Η Μαρία συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 260 χλμ. της ώρα, καλύπτει 15 χλμ. την ώρα και κατευθύνεται προς τα δυτικά – βορειοδυτικά, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων.

Δέντρα και στύλοι του δικτύου ηλεκτροδότησης έχουν ξεριζωθεί από τη μανία των ισχυρών ανέμων, ενώ σημειώνονται σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Ένα από τα θύματα του κυκλώνα ήταν και ο πρωθυπουργός της Δομινικής Ρούσβελτ Σκέριτ, που χρειάστηκε τη βοήθεια των σωστικών συνεργειών καθώς, όπως έγραψε στο Facebook, ξεριζώθηκε η σκεπή του σπιτιού του. «Είμαι στο έλεος του τυφώνα. Το σπίτι μου πλημμυρίζει» συνέχισε τη «ζωντανή μετάδοση» ο Σκέριτ, ο οποίος τελικά ενημέρωσε ότι σώθηκε χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστών.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Δομινίκη δέχεται το χτύπημα ενός κυκλώνα 5 καθώς το 1979 το νησί σαρώθηκε από τον τυφώνα Ντέιβιντ που προκάλεσε το θάνατο 56 ανθρώπων και άφησε χωρίς σπίτι σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό.

Η Μαρία σαρώνει την Καραϊβική περίπου δέκα μέρες μετά από το καταστροφικό πέρασμα της Ίρμα, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να πλήξει τη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα.

Η Μαρτινίκα κηρύχθηκε τη Δευτέρα σε κατάσταση βιολετί συναγερμού και η Γουαδελούπη σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού

Exit mobile version