Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η «Μαρία» έβαλε στο μάτι την Καραϊβική- Κινδύνεψε και ο πρωθυπουργός!
ΚΟΣΜΟΣ

Η «Μαρία» έβαλε στο μάτι την Καραϊβική- Κινδύνεψε και ο πρωθυπουργός!

Στο ανώτατο επίπεδο 5 της κλίμακας Σαφίρ Σίμσον ενισχύθηκε ο κυκλώνας Μαρία, ο οποίος βρίσκεται πάνω από το νησί Δομίνικα της Καραϊβικής. Η Μαρία συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 260 χλμ. της ώρα, καλύπτει 15 χλμ. την ώρα και κατευθύνεται προς τα δυτικά – βορειοδυτικά, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων. Δέντρα και στύλοι του δικτύου ηλεκτροδότησης έχουν […]

185948f8-31e2-4126-af49-ceec2638a85d

Στο ανώτατο επίπεδο 5 της κλίμακας Σαφίρ Σίμσον ενισχύθηκε ο κυκλώνας Μαρία, ο οποίος βρίσκεται πάνω από το νησί Δομίνικα της Καραϊβικής.

Η Μαρία συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 260 χλμ. της ώρα, καλύπτει 15 χλμ. την ώρα και κατευθύνεται προς τα δυτικά – βορειοδυτικά, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων.

Mandatory Credit: Photo by AP/Shutterstock (9066388c) Men remove a boat from the water ahead of Hurricane Maria in the Galbas area of Sainte-Anne on the French Caribbean island of Guadeloupe, early . Hurricane Maria grew into a Category 3 storm on Monday as it barreled toward a potentially devastating collision with islands in the eastern Caribbean Hurricane Maria, Sainte-Anne, Guadeloupe - 18 Sep 2017

Δέντρα και στύλοι του δικτύου ηλεκτροδότησης έχουν ξεριζωθεί από τη μανία των ισχυρών ανέμων, ενώ σημειώνονται σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Ένα από τα θύματα του κυκλώνα ήταν και ο πρωθυπουργός της Δομινικής Ρούσβελτ Σκέριτ, που χρειάστηκε τη βοήθεια των σωστικών συνεργειών καθώς, όπως έγραψε στο Facebook, ξεριζώθηκε η σκεπή του σπιτιού του. «Είμαι στο έλεος του τυφώνα. Το σπίτι μου πλημμυρίζει» συνέχισε τη «ζωντανή μετάδοση» ο Σκέριτ, ο οποίος τελικά ενημέρωσε ότι σώθηκε χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστών.

fb-dominic-new

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Δομινίκη δέχεται το χτύπημα ενός κυκλώνα 5 καθώς το 1979 το νησί σαρώθηκε από τον τυφώνα Ντέιβιντ που προκάλεσε το θάνατο 56 ανθρώπων και άφησε χωρίς σπίτι σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό.

59c0426fe1d91.image

Η Μαρία σαρώνει την Καραϊβική περίπου δέκα μέρες μετά από το καταστροφικό πέρασμα της Ίρμα, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να πλήξει τη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα.

Η Μαρτινίκα κηρύχθηκε τη Δευτέρα σε κατάσταση βιολετί συναγερμού και η Γουαδελούπη σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις