Αλέξης Τσίπρας: Να μην παρασυρόμαστε από τον οίστρο των ΜΜΕ (vid)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Αλέξης Τσίπρας: Να μην παρασυρόμαστε από τον οίστρο των ΜΜΕ (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Με προσπάθεια να δικαιολογήσει τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός έδωσε τις απαραίτητες υποσχέσεις για την τιμωρία των υπευθύνων για την οικολογική καταστροφή και τα έριξε στα ΜΜΕ. «Μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία» είπε μεταξύ άλλων, παρότι παραδέχθηκε πολλές φορές πως πρόκειται […]

18.09.2017 | 13:20

Με προσπάθεια να δικαιολογήσει τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός έδωσε τις απαραίτητες υποσχέσεις για την τιμωρία των υπευθύνων για την οικολογική καταστροφή και τα έριξε στα ΜΜΕ.

«Μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία» είπε μεταξύ άλλων, παρότι παραδέχθηκε πολλές φορές πως πρόκειται για «μεγάλη εστία ρύπανσης» και πως «η προσπάθεια είναι δύσκολη υπόθεση, απαιτεί συνεργασία».

Είναι σημαντικό «να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και να μην παρασυρόμαστε από τον επικοινωνιακό οίστρο των μέσων που μας οδηγεί στο άλλο άκρο αντανακλαστικά».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας είπε πως πρέπει «να πάρουμε μέτρα για την ουσία του προβλήματος, που δεν τελειώνει σε πρώτο χρόνο αλλά και με τις αναγκαίες τομές στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και ελέγχου της ναυσιπλοΐας, προκειμένου να προστατεύσουμε τον μεγάλο πλούτο της πατρίδας μας, το θαλάσσιο περιβάλλον».

«Απορρύπανση δε χρειάζονται μόνο οι ακτές της Αττικής, αλλά και το σύστημα διακίνησης και ελέγχου μεταφοράς των υγρών καυσίμων στη θάλασσα. Αποφασίσαμε την ενίσχυση των προσπαθειών για τη ταχύτερη δυνατή απορρύπανση της θάλασσας και των ακτών τις οποίες επηρέασε η διαρροή. Στο θέμα αυτό δε θα ενεργήσουμε με γνώμονα τις πρόσκαιρες εντυπώσεις, αλλά με γνώμονα την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος».

Μοναδικός γνώμονας πρέπει να είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος, πρόσθεσε, αποφεύγοντας να σχολιάσει οτιδήποτε αφορούσε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Exit mobile version