Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ / “Τρέχει” η κεντροδεξιά, με φόντο τις εκλογές του ΔΣΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ

“Τρέχει” η κεντροδεξιά, με φόντο τις εκλογές του ΔΣΑ

Αν και όλων η προσοχή είναι στραμμένη στο κόμμα της κεντροαριστεράς και το ποιος θα καθίσει στην καρέκλα της ηγεσίας, έχει και το γαλάζιο κόμμα τις ανησυχίες του. Ο λόγος για τις εκλογικές διαδικασίες σε σειρά επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων και οργανώσεων, μέσω των οποίων η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να επιβάλλει τη δύναμη της. Το […]

deal_1

Αν και όλων η προσοχή είναι στραμμένη στο κόμμα της κεντροαριστεράς και το ποιος θα καθίσει στην καρέκλα της ηγεσίας, έχει και το γαλάζιο κόμμα τις ανησυχίες του.

Ο λόγος για τις εκλογικές διαδικασίες σε σειρά επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων και οργανώσεων, μέσω των οποίων η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να επιβάλλει τη δύναμη της. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρέφεται σε αυτούς τους φορείς που έχουν πολιτική και κοινωνική επιρροή προκειμένου να αυξήσει τη δύναμη του.

Ενόψει λοιπόν των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενός φορέα με βαριά ιστορία και τεράστια ισχύ, η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να βγάλει μπροστά ένα «γαλάζιο» πρόσωπο.

Αυτό που θέλει η Πειραιώς είναι να επικρατήσει ένας κεντροδεξιός υποψήφιος, προκειμένου το κόμμα να δείξει πως η επιστημονική κοινότητα και η μεσαία τάξη εκφράζεται μέσω αυτού.

Αυτή τη νίκη, η ΝΔ μπορεί να τα  διεκδικήσει με δύο βασικά πρόσωπα, νέα και με βαθιά τη φιλοσοφία του κόμματος.

Οι δύο υποψηφιότητες, του Φώτη Κωτσή και του Δημήτρη Αναστασόπουλου, αφορούν στελέχη της νεότερης γενιάς, δηλαδή τους 40άρηδες που και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει στην πρώτη γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, οι δύο νομικοί έχουν ήδη συνάψει μία συμφωνία κυρίων ώστε όποιος εκ των δύο περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ να στηριχθεί από αυτόν που αποκλείστηκε.

Αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι αν θα υπάρξει και Τρίτη υποψηφιότητα. Στους κομματικούς διαδρόμους συζητείται ότι κάποιοι γαλάζιοι θα ήθελαν μία νέα υποψηφιότητα του κ. Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα είχε και το επίσημο χρίσμα του κόμματος. Πηγές λένε ότι προς μία τέτοια κατεύθυνση κινήθηκε τόσο ο Γραμματέας του κόμματος όσο και ο, δικηγόρος τω επάγγελμα, Μάκης Βορίδης.

Θα φανεί στη συνέχεια, τι σκέφτεται ακριβώς το γραφείο του προέδρου της ΝΔ…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις