Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ντοκουμέντο: Ο τζιχαντιστής πηγαίνει στο μετρό τη “μητέρα του Σατανά” (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντοκουμέντο: Ο τζιχαντιστής πηγαίνει στο μετρό τη “μητέρα του Σατανά” (vid)

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον φερόμενο ως δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου, για την οποία έχει αναλάβει την ευθύνη το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, να μεταφέρει τη βόμβα στον σταθμό του Parsons Green. Ένας άντρας κρατά μία τσάντα των Lidl, στην οποία είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε το ισχυρό εκρηκτικό «μητέρα του Σατανά». Από την έκρηξη τραυματίστηκαν […]

Police officers walk behind cordon tape set up around a property being searched after a man was arrested in connection with an explosion on a London Underground train, in Sunbury-on-Thames, Britain, September 17, 2017. REUTERS/Peter Nicholls

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον φερόμενο ως δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου, για την οποία έχει αναλάβει την ευθύνη το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, να μεταφέρει τη βόμβα στον σταθμό του Parsons Green.

Ένας άντρας κρατά μία τσάντα των Lidl, στην οποία είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε το ισχυρό εκρηκτικό «μητέρα του Σατανά».

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν συνολικά 30 άτομα, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως η βόμβα δεν λειτούργησε σωστά, αλλιώς θα είχαμε τεράστιο αιματοκύλισμα.

Την ίδια ώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες του ενός των εκ των δύο συλληφθέντων που κρατούνται από την αστυνομία ως ύποπτοι για την επίθεση.

Γίνεται λόγος για τον 21χρονο Γιαγιά Φαρούκ, έναν 21χρονο Σύρο, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου σε προάστιο του δυτικού Λονδίνου.

farroukh1

Αυτός ήταν ο δεύτερος ύποπτος που συνέλαβαν οι Αρχές, καθώς το πρωί του Σαββάτου η βρετανική αστυνομία είχε εντοπίσει και συλλάβει έναν 18χρονο, στην ίδια περιοχή.

Ο 18χρονος θεωρείται βασικός ύποπτος της επίθεσης με πηγές της αστυνομίας να υποψιάζονται πως ήταν αυτός που ανέβαλε την τοποθέτηση της βόμβας στον συρμό του μετρό με ώρα αιχμής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 18χρονος είναι ένα ορφανό παιδί από το Ιράκ, που μετανάστευσε στη Μεγάλη Βρετανία σε ηλικία 15 ετών. «Οι γονείς του πέθαναν στο Ιράκ», ανέφερε αξιωματούχος στο Press Association ενώ και οι δύο ύποπτοι έχουν φιλοξενηθεί από την οικογένεια των Τζόουνς, η οποία έχει αναλάβει την αναδοχή περισσοτέρων από 300 παιδιών τα τελευταία 40 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων οκτώ προσφύγων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις