Το προσόν που θέλουν οι εργοδότες, περισσότερο από τα μεταπτυχιακά

PLUS

Το προσόν που θέλουν οι εργοδότες, περισσότερο από τα μεταπτυχιακά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Η ακαδημαϊκή εκπαίδευση είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στο να εξασφαλίσεις μια θέση εργασίας, σήμερα όμως αυτό από μόνο του δεν ανοίγει πόρτες. Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς πως η πλειοψηφία κατέχει πολλά διπλώματα, χρειάζεται το κάτι ακόμα για να σε επιλέξει ο εργοδότης. Και αν η προϋπηρεσία μοιάζει εξίσου πειστική για έναν υποψήφιο […]

17.09.2017 | 12:35

Η ακαδημαϊκή εκπαίδευση είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στο να εξασφαλίσεις μια θέση εργασίας, σήμερα όμως αυτό από μόνο του δεν ανοίγει πόρτες.

Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς πως η πλειοψηφία κατέχει πολλά διπλώματα, χρειάζεται το κάτι ακόμα για να σε επιλέξει ο εργοδότης.

Και αν η προϋπηρεσία μοιάζει εξίσου πειστική για έναν υποψήφιο εργοδότη, αυτό που αναδεικνύεται ως κορυφαίο χαρακτηριστικό είναι το να έχεις δουλέψει σε πολλά διαφορετικά τμήματα της ίδιας εταιρείας.

Μια έρευνα του LinkedIn με τίτλο “How to become an executive” εξέτασε τους τρόπους με τους οποίους 459,000 εργαζόμενοι έφτασαν στην κορυφή της καριέρας τους, σε μια περίοδο 20 χρόνων. Σύμφωνα με το Inc. μόνο 64.000 από αυτούς, δηλαδή το 14% κατάφεραν να φτάσουν στο ανώτατο επίπεδο.

Ποια ήταν λοιπόν η ειδοποιός διαφορά τους με τους υπόλοιπους; Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν ρόλους σε διαφορετικά τμήματα είχαν μεγαλύτερη επιτυχία σε σχέση με όσους εστίασαν στο να αναπτύξουν μία μόνο ιδιότητα. Συγκεκριμένα αυτό το χαρακτηριστικό, έδωσε στους εργαζόμενους προβάδισμα που αντιμετωπίστηκε ως ίσο με 3 χρόνια προεργασίας.

Επίσης, όσοι είχαν αλλάξει 4 ρόλους σε μια εταιρεία, είχαν ισότιμες ευκαιρίες με όσους είχαν αποφοιτήσει από ένα κορυφαίο πρόγραμμα MBA (Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων).

 

 

Exit mobile version