Μειωμένα τα κέρδη του ΑΔΜΗΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειωμένα τα κέρδη του ΑΔΜΗΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Μειωμένα κατά 18,1% ήταν τα καθαρά κέρδη του ΑΔΜΗΕ στο πρώτο εξάμηνο του έτους και ανήλθαν στα 32,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η μείωση οφείλεται στην υποχώρηση της λειτουργικής κερδοφορίας στα 92,8 εκατ. ευρώ φέτος, έναντι 103,3 εκατ. πέρυσι,  η οποία αποδίδεται στη μείωση του εσόδου ενοικίου συστήματος μεταφοράς. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η […]

17.09.2017 | 11:00

Μειωμένα κατά 18,1% ήταν τα καθαρά κέρδη του ΑΔΜΗΕ στο πρώτο εξάμηνο του έτους και ανήλθαν στα 32,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η μείωση οφείλεται στην υποχώρηση της λειτουργικής κερδοφορίας στα 92,8 εκατ. ευρώ φέτος, έναντι 103,3 εκατ. πέρυσι,  η οποία αποδίδεται στη μείωση του εσόδου ενοικίου συστήματος μεταφοράς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η νέα διοικητική ομάδα της ΑΔΜΗΕ ΑΕ προγραμματίζει να αυξήσει σταδιακά τις επενδύσεις στο δίκτυο μεταφοράς, οι οποίες αναμένεται να φθάσουν σωρευτικά περίπου στο 1 δισ. ευρώ έως το 2021. Το συνολικό ποσό περιλαμβάνει επενδύσεις του συστήματος και από χρήστες.

Η ΑΔΜΗΕ αναμένει, με βάση την ανοδική πορεία στη Ρυθμιζόμενη Περιουσιακή Βάση, τα κέρδη μετά από φόρους να ανέλθουν το 2021 σε περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο του 2017, η διοίκηση της ΑΔΜΗΕ ΑΕ αναμένει βελτίωση από τα επίπεδα του 2016 στα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων, καθώς και στα συγκρίσιμα κέρδη μετά από φόρους.

 

Ετικέτες
Exit mobile version