Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια με βόμβες μολότοφ στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα (pics-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια με βόμβες μολότοφ στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα (pics-vid)

Επεισόδια με βόμβες μολότοφ σημειώθηκαν χθες το βράδυ έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Μεσογείων. Αφορμή ήταν η πορεία για τον Παύλο Φύσσα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται από νωρίς σε ετοιμότητα, έχοντας δεδομένη αυτή την εξέλιξη. Οι Αρχές είχαν βάλει κλούβες των ΜΑΤ για να ανακόψουν την πορεία των διαδηλωτών, […]

pavlos-020

Επεισόδια με βόμβες μολότοφ σημειώθηκαν χθες το βράδυ έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Μεσογείων.

pavlos-019 pavlos-016

Αφορμή ήταν η πορεία για τον Παύλο Φύσσα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται από νωρίς σε ετοιμότητα, έχοντας δεδομένη αυτή την εξέλιξη.

pavlos-014

Οι Αρχές είχαν βάλει κλούβες των ΜΑΤ για να ανακόψουν την πορεία των διαδηλωτών, όμως μια ομάδα πέταξε βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες δυο οχήματα στη συμβολή της οδού Τρικάλων με τη Μεσογείων. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών.

pavlos-013

Για περίπου μισή ώρα επικράτησε ένταση η οποία μεταφέρθηκε αργότερα στην Λ. Αλεξάνδρας, με τους κουκουλοφόρους να σπάνε βιτρίνες καταστημάτων, ενώ έβαλαν φωτιά και σε ένα κάδο απορριμμάτων.

Η μεγάλη πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, με αφορμή της συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του, ξεκίνησε μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, έκανε μια στάση στην αμερικανική πρεσβεία και με κεντρικά συνθήματα «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» και «κλείστε τα γραφεία των νεοναζί σε κάθε γειτονιά», έφτασε κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου υπήρχε φραγμός από διμοιρία των ΜΑΤ.

pavlos-010

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, μεταναστών και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκε και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Βγήκαμε χιλιάδες στους δρόμους για να διαδηλώσουμε κατά της Χρυσής Αυγής και να ζητήσουμε να κλείσουν τα γραφεία της σε όλη την Ελλάδα, που αποτελούν ορμητήριο των νεοναζί. Συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πρέπει να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή οι νεοναζί» ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου και επισήμανε: «Θέλουμε να κυριαρχήσει η ελπίδα και ο τρόμος».

Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή οκτώ ατόμων.

pavlos-09 pavlos-010 pavlos-08 pavlos-06 pavlos-04 pavlos-01 pavlos-027 pavlos-026 pavlos-024 pavlos-022

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις