Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εντοπίζονται οι εμπρηστές: Στη φυλακή ο ένας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίζονται οι εμπρηστές: Στη φυλακή ο ένας

Του Πέτρου Καρσιώτη Ο ένας στη φυλακή, ο άλλος στον εισαγγελέα! Ο λόγος για δύο άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν από Αστυνομία και Πυροσβεστική για εμπρησμούς στη Φλώρινα και στη Σάμο. Στη σύλληψη προχώρησε η πυροσβεστική στο πλαίσιο του αυτοφώρου Στη σύλληψη 45χρονου Έλληνα, για εμπρησμό από πρόθεση, προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, στο πλαίσιο […]

fotia-prespes

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο ένας στη φυλακή, ο άλλος στον εισαγγελέα!

Ο λόγος για δύο άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν από Αστυνομία και Πυροσβεστική για εμπρησμούς στη Φλώρινα και στη Σάμο.

Στη σύλληψη προχώρησε η πυροσβεστική στο πλαίσιο του αυτοφώρου

Στη σύλληψη 45χρονου Έλληνα, για εμπρησμό από πρόθεση, προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Κατηγορείται για εμπρησμό στην περιοχή Κοντακαίικα

Συγκεκριμένα, ο 45χρονος,  κατηγορείται για εμπρησμό σε δασική έκταση, στην περιοχή Κοντακαίικα στον Δήμο Σάμου.

Η πυρκαγιά αυτή εκδηλώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:40.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου.

Και τον Αύγουστο είχαν βρει στη Σάμο εμπρηστικό μηχανισμό με «φιδάκι» και σπίρτα

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Αυγούστου, διερχόμενος εντόπισε τοποθετημένο στην άκρη δασικής έκτασης, στην περιοχή Κέδρος, εμπρηστικό μηχανισμό, ενεργοποιημένο κατά το ήμισυ.

Όπως  είχε γίνει γνωστό τότε  από την Πυροσβεστική,  ο μηχανισμός αποτελείτο από εντομοαπωθητικό (φιδάκι) με σπίρτα συνδεδεμένα με σχοινί και ήταν τοποθετημένος σε πρανές δρόμου πλησίον δασικής έκτασης.

Έστειλαν τα ευρήματα στα εργαστήρια

Ο ανωτέρω μηχανισμός περισυλλέγη από αξιωματικούς της Π.Υ. Σάμου για περαιτέρω έρευνα και αξιολόγηση, τα αποτελέσματα της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Ο Αλβανός που συνελήφθη για τρεις φωτιές στη Φλώρινα

Στη δεύτερη τωρινή περίπτωση πρόκειται για τον Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη για διαδοχικές φωτιές που προκάλεσε στη Φλώρινα και με απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή οδηγήθηκε στη φυλακή.

Συνελήφθη από την Αστυνομία, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιών από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις, στη θέση «Ρότι» στην Τ.Κ. Ψαράδων, του δήμου Πρεσπών στο νομό Φλωρίνης.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, οι φωτιές εκδηλώθηκαν  απογευματινές ώρες  και ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Έρευνα σε εξέλιξη και για άλλη πυρκαγιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς ελέγχεται και για άλλη μία δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 8 Αυγούστου 2017 στην ίδια περιοχή και θα παραπεμφθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις