Μετά τον Ξανθό “αδειάζει” τον Κουρουμπλή και ο Τσιρώνης: “Μην έχουμε αυταπάτες” (vid)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τον Ξανθό “αδειάζει” τον Κουρουμπλή και ο Τσιρώνης: “Μην έχουμε αυταπάτες” (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ενώ ο Κουρουμπλής δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης αλλά και των Ελλήνων για τις προκλητικές δηλώσεις την ώρα που ο Σαρωνικός έχει μαυρίσει, ήρθε ο Ανδρέας ξανθός να τον αδειάσει. Ο υπουργός Υγείας επέμεινε πως δεν πρέπει ούτε να κολυμπήσουμε ούτε να ψαρεύουμε μετά την οικολογική αυτή καταστροφή, ενώ χθες ο κ. Κουρουμπλής έλεγε πως […]

15.09.2017 | 12:14

Ενώ ο Κουρουμπλής δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης αλλά και των Ελλήνων για τις προκλητικές δηλώσεις την ώρα που ο Σαρωνικός έχει μαυρίσει, ήρθε ο Ανδρέας ξανθός να τον αδειάσει.

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε πως δεν πρέπει ούτε να κολυμπήσουμε ούτε να ψαρεύουμε μετά την οικολογική αυτή καταστροφή, ενώ χθες ο κ. Κουρουμπλής έλεγε πως όλα είναι υπέροχα.

Τώρα και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης τον αδειάζει, όσον αφορά το θέμα της στεγανοποίησης ενός τέτοιου πλοίου.

«Μην έχουμε καμία αυταπάτη ότι μπορούμε να χτίσουμε τοίχο γύρω από ένα καράβι και να μην βγει το μαζούτ. Το μαζούτ πάει πάνω, πάει κάτω, πάει στο βυθό και όποιος νομίζει ότι μπορεί να κλειδώσει ένα τέτοιο πλοίο να έρθει να μας το πει πώς γίνεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο RealFM.

«Διότι είναι φανερό ότι όταν βλέπεις μία εικόνα, εκείνη τη στιγμή, γύρω από τα φράγματα που έχεις βάλει υποθέτεις ότι αυτή η εικόνα είναι επαρκής. Το αν τα ρεύματα έχουν πάρει τα πετρέλαια και τα έχουν πάει και κάπου αλλού, αυτό μπορούμε να το δούμε και μετά από έξι μήνες, δυστυχώς. Δεν σημαίνει ότι επειδή θα καθαρίσουμε σήμερα και θα μπουν τα συνεργεία δεν θα σκάσει μία πίσσα μετά από έξι μήνες, ένα χρόνο, η οποία ήταν εγκλωβισμένη στο βυθό από τα ρεύματα και θα βγει μετά από έναν κυματισμό. Αυτό δεν το λέω για να αθωώσω τον κ. Κουρουμπλή, το λέω για να αναδείξω τη σοβαρότητα της υπόθεσης».
Ο Γιάννης Τσιρώνης εξέφρασε ενστάσεις για την αισιοδοξία που εκπέμπεται ότι η θάλασσα θα καθαρίσει μέσα σε 20-25 ημέρες. «Εγώ δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία ότι είναι τόσο απλό μία τέτοια καταστροφή να μην έχει επιπτώσεις. Το να καθαρίσουμε τη Γλυφάδα σε 20 ημέρες μπορεί να γίνει. Εκείνο που λέω όμως είναι ότι οι κρυφές επιπτώσεις μπορεί να βγουν και αργότερα» είπε χαρακτηριστικά.

Exit mobile version