Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Κιμ θέλει πόλεμο: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ θέλει πόλεμο: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκληθεί από τις ορέξεις του Κιμ, που έχει βάλει σκοπό να καταστρέψει τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το πρωί της Παρασκευής έναν πύραυλο, ο οποίος πέταξε πάνω από την Ιαπωνία και συγκεκριμένα πάνω από τη νήσο Χοκάιντο στις 07:06 τοπική ώρα, 01:06 ώρα […]

North Korean leader Kim Jong Un reacts with scientists and technicians of the DPRK Academy of Defence Science after the test-launch of the intercontinental ballistic missile Hwasong-14 in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) in Pyongyang July, 5, 2017. KCNA/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE. NO THIRD PARTY SALES. SOUTH KOREA OUT. TPX IMAGES OF THE DAY

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκληθεί από τις ορέξεις του Κιμ, που έχει βάλει σκοπό να καταστρέψει τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία.

Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το πρωί της Παρασκευής έναν πύραυλο, ο οποίος πέταξε πάνω από την Ιαπωνία και συγκεκριμένα πάνω από τη νήσο Χοκάιντο στις 07:06 τοπική ώρα, 01:06 ώρα Ελλάδας.

Το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης J-Alert ενεργοποιήθηκε σε πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους.

Ο στρατός των ΗΠΑ, που επιβεβαίωσε ότι κατέγραψε την εκτόξευση και παρακολούθησε την τροχιά του πυραύλου, έκανε λόγο για έναν βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς κι εκτίμησε ότι δεν αποτελούσε απειλή για το Γκουάμ ή κάποιο άλλο τμήμα του αμερικανικού εδάφους.

Νωρίτερα το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι εκτοξεύθηκε πύραυλος άγνωστου τύπου από την περιοχή Σουνάν της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας, της Πιονγκγιάνγκ, και πέταξε προς τα ανατολικά.

Αντίδραση την Νότιας Κορέας – Εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους

Την ώρα που ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας ήταν ακόμη στον αέρα, έξι λεπτά αργότερα η Νότια Κορέα αντέδρασε εκτοξεύοντας δύο βαλλιστικούς πυραύλους Hyunmoo-2 κοντά στα σύνορα Νότου-Βορρά, μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στο Yonhap ότι ένας από τους πυραύλους Hyunmoo-2 «έπληξε με ακρίβεια» έναν στόχο που ήταν 250 χιλιόμετρα μέσα στη θάλασσα της Ιαπωνίας, προσομοιάζοντας την απόσταση με την απόσταση από την οποία προήλθε ο βορειοκορεάτικος πυραύλος. Ωστόσο, ο δεύτερος πύραυλος κατέπεσε στο νερό «στο αρχικό στάδιο» και η αποτυχία διερευνάται.

Η εκτόξευση καταγράφεται μία ημέρα αφού η Πιονγκγιάνγκ απείλησε να «βυθίσει» την Ιαπωνία και να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε «στάχτες» ρίχνοντάς την στο «σκοτάδι» μετά τις νέες κυρώσεις που επεβλήθησαν εις βάρος της.

«Αυτές οι επανειλημμένες προκλήσεις από μέρους της Βόρειας Κορέας είναι ανεπίτρεπτες και διαμαρτυρόμαστε με τον πλέον έντονο τρόπο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα.
Η Ιαπωνία διαμαρτύρεται για την ενέργεια αυτή και θα αναλάβει την προσήκουσα δράση στα Ηνωμένα Έθνη παραμένοντας σε στενή επαφή με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, ανέφερε ακόμη ο Σούγκα.

Σύμφωνα με τον στρατό της Νότιας Κορέας, ο πύραυλος έφθασε σε υψόμετρο 770 χλμ. και κάλυψε απόσταση 3.700 χλμ., κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να πλήξει το νησί Γκουάμ, περιοχή των ΗΠΑ όπου βρίσκονται σημαντικές στρατιωτικές βάσεις.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί εκτάκτως σήμερα Παρασκευή στις 22:00 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε η προεδρία του κορυφαίου οργάνου του Οργανισμού.
Η συνεδρίαση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις