Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Βρέθηκαν οι κλεμμένες… πατημασιές του προγόνου του ανθρώπου!
ΕΛΛΑΔΑ

Βρέθηκαν οι κλεμμένες… πατημασιές του προγόνου του ανθρώπου!

Του Πέτρου Καρσιώτη Οι… πατημασιές του προγόνου του ανθρώπου, που έζησε στην Κρήτη πριν από 5,7 εκατομμύρια χρόνια και εκλάπησαν πρόσφατα από το Καστέλι Κισσάμου,  βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη! Σύμφωνα με τα στοιχεία,  που δόθηκαν από την αστυνομία για το μέγα θέμα της Πανεπιστημιακής κοινότητας, που μπορεί ως εύρημα να αλλάξει και όσα γνωρίζουμε για την προέλευση του ανθρώπου. […]

371840-768145

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι… πατημασιές του προγόνου του ανθρώπου, που έζησε στην Κρήτη πριν από 5,7 εκατομμύρια χρόνια και εκλάπησαν πρόσφατα από το Καστέλι Κισσάμου,  βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη!

Σύμφωνα με τα στοιχεία,  που δόθηκαν από την αστυνομία για το μέγα θέμα της Πανεπιστημιακής κοινότητας, που μπορεί ως εύρημα να αλλάξει και όσα γνωρίζουμε για την προέλευση του ανθρώπου.

Βρέθηκαν έξι τεμάχια βράχων που έφεραν εντυπώματα

Όπως έγινε γνωστό, πέριξ της Σχολής Δικαστών στη συμπρωτεύουσα, βρέθηκαν έξι τεμάχια βράχων, τα οποία έφεραν εντυπώματα,  προερχόμενα από αρχαιολογικό χώρο, μετά από υπόδειξη συγκεκριμένου ατόμου.

Κατά πληροφορίες είναι καθηγητής των ΕΠΑΛ

Το  άτομο αυτό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι καθηγητής των ΕΠΑΛ στα χέρια του οποίου είχαν φθάσει  τα εντυπώματα προγόνου του ανθρώπου.

Ο εισαγγελέας, όταν ενημερώθηκε ότι η Αστυνομία ήταν στα ίχνη του διέταξε να μη συλληφθεί αλλά να υποδείξει που ήταν κρυμμένα.

Κατά τα άλλα σχηματίζεται δικογραφία η οποία θα του υποβληθεί.

Η ασφάλεια των Χανίων έφτασε γρήγορα στην άκρη του νήματος

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων  έφτασαν γρήγορα  στα ίχνη του καθηγητή  στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε παραλάβει τα εντυπώματα από άτομο της περιοχής της Κισσάμου.

Σ αυτόν οι αστυνομικοί έφθασαν πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες εφόδους σε σπίτια της περιοχής.

Σε κάποιο σπίτι βρήκαν φωτογραφίες

Σε κάποιο από αυτά βρήκαν φωτογραφίες και έτσι έφθασαν στο μίτο της Αριάδνης.

Τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν και ο ίδιος παρουσιάστηκε σήμερα, Παρασκευή το πρωί στο Α.Τ. Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Για την κλοπή, που συντάραξε την πανεπιστημιακή-ερευνητική κοινότητα, είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν τμήματα των αποτυπωμάτων προγόνου του ανθρώπου από το Καστέλι Κισσάμου.

«Ασυνείδητοι και ιδιοτελείς

Οι άγνωστοι, ασυνείδητοι και ιδιοτελείς προέβησαν, μάλλον στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, σε καταστροφή και αφαίρεση, μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο στον οποίο βρίσκεται η θέση, τμημάτων πετρωμάτων που περιελάμβαναν 10 πατημασιές, από το σύνολο των 40 περίπου που μελετήθηκαν.

Το ΜΦΙΚ καταδικάζει απερίφραστα την πράξη αυτή, που αποτελεί ντροπή για τον τόπο και όλους μας».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις