Στον εισαγγελέα Αλβανός, για εσκεμμένες φωτιές

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στον εισαγγελέα Αλβανός, για εσκεμμένες φωτιές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Στα  χέρια  αστυνομικών και  αξιωματικών της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έπεσε ένας Αλβανός στις Πρέσπες, καθώς κατηγορείται ότι προκάλεσε εσκεμμένα τρεις διαδοχικές φωτιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις, την μία δίπλα στην άλλη. Ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλη πυρκαγιά στην περιοχή, τον περασμένο Αύγουστο σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στη θέση «Ρότι» […]

15.09.2017 | 08:19

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στα  χέρια  αστυνομικών και  αξιωματικών της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έπεσε ένας Αλβανός στις Πρέσπες, καθώς κατηγορείται ότι προκάλεσε εσκεμμένα τρεις διαδοχικές φωτιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις, την μία δίπλα στην άλλη.

Ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλη πυρκαγιά στην περιοχή, τον περασμένο Αύγουστο σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στη θέση «Ρότι» στην Τ.Κ. Ψαράδων, του δήμου Πρεσπών, στην Φλώρινα,  τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

Τον εντόπιζαν να ανάβει τρεις διαδοχικές φωτιές

Ειδικότερα,  περιπολία αστυνομικών, εντόπισε  τον συγκεκριμένο άντρα στην περιοχή, να βάζει τρεις διαδοχικές φωτιές με αναπτήρα, την μία δίπλα στην άλλη.

Τον ακινητοποίησαν και τον παρέδωσαν στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, από αξιωματικούς του οποίου συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ερευνούν αν έχει σχέση με την πυρκαγιά της 8ης Αυγούστου στην περιοχή

Ελέγχεται και για άλλη μία δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 8 Αυγούστου 2017 στην ίδια περιοχή.

Η πυρκαγιά τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο από δυνάμεις της Πυροσβεστικής που μετέβησαν στο σημείο.

Είχε μπει παράνομα στη χώρα- Ελέγχονται τα στοιχεία του

Η ηλικία του δράστη είναι άγνωστη όπως και τα στοιχεία του εξετάζεται αν είναι πραγματικά, καθώς είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Ο δράστης οδηγήθηκε  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

 

 

Exit mobile version