Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μηνυτήρια αναφορά Δημάρχων για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας
ΕΛΛΑΔΑ

Μηνυτήρια αναφορά Δημάρχων για το θέμα της πετρελαιοκηλίδας

Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης και ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου κατέθεσαν σήμερα το πρωί Μηνυτήρια Αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών (Εισαγγελέας Περιβάλλοντος) κατά παντός υπευθύνου για την πρωτοφανή και τεράστια βλάβη που προκλήθηκε από τη βύθιση του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και τη διασπορά πετρελαίου σε όλο τον Σαρωνικό κόλπο. Οι […]

A tanker sunk 5 days ago near Salamis, an island next to Athens led to an oil spill that covers the island as well as many of the southern coastline of aAthens. Workers try to clean the pollution, in Athens, on Sep. 13, 2017 / Εργασίες καθαρισμού των παραλιών των νοτίων προαστίων μετά την βύθιση του τανκερ Αγία Ζώνη. Στην Αθήνα, στις 14 Σεπτεμβρίου, 2017

Ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης και ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου κατέθεσαν σήμερα το πρωί Μηνυτήρια Αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών (Εισαγγελέας Περιβάλλοντος) κατά παντός υπευθύνου για την πρωτοφανή και τεράστια βλάβη που προκλήθηκε από τη βύθιση του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και τη διασπορά πετρελαίου σε όλο τον Σαρωνικό κόλπο.

Οι δύο Δήμαρχοι ζητάνε να αποδοθούν οι ευθύνες που βαραίνουν κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς για πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

Η ζημιά στο περιβάλλον είναι σοβαρή και προκαλεί θλίψη και οργή. Οι συνέπειες για την ποιότητα της ζωής των πολιτών, τον τουρισμό και την οικονομία των δύο πόλεων είναι εξίσου άμεσες και σοβαρές.

Όλα αυτά θα μπορούσαν, και έπρεπε, να είχαν αποφευχθεί, αν ο καθένας (δημόσιο και ιδιώτες) στον τόπο μας έκανε σωστά τη δουλειά του”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις