Τεράστιο χρηματικό ποσό “χάθηκε” από το ταμείο του Δικηγορικού Συλλόγου

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ

Τεράστιο χρηματικό ποσό “χάθηκε” από το ταμείο του Δικηγορικού Συλλόγου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Αναζητούνται 90.000 ευρώ που «εξαφανίστηκαν» από το ταμείο του Δικηγορικού Συλλόγου, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, υπάλληλος πήρε το ποσό των 100.000 ευρώ στα μέσα του καλοκαιριού, προκειμένου να αγοράσει γραμμάτια προείσπραξης και ένσημα από αυτά που καταθέτουν στα δικαστήρια οι δικηγόροι. Τελικά χρησιμοποιήθηκαν μόνο οι  10.000 […]

15.09.2017 | 08:10

Αναζητούνται 90.000 ευρώ που «εξαφανίστηκαν» από το ταμείο του Δικηγορικού Συλλόγου, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, υπάλληλος πήρε το ποσό των 100.000 ευρώ στα μέσα του καλοκαιριού, προκειμένου να αγοράσει γραμμάτια προείσπραξης και ένσημα από αυτά που καταθέτουν στα δικαστήρια οι δικηγόροι.

Τελικά χρησιμοποιήθηκαν μόνο οι  10.000 ευρώ, και τα υπόλοιπα χρήματα η υπάλληλος τα επέστρεψε στο χρηματοκιβώτιο του Συλλόγου. Στις 5 Σεπτεμβρίου η γυναίκα εμφανίστηκε στο προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου και τους ενημέρωσε πως τα χρήματα «έκαναν φτερά».

Το ΔΣ  ενημερώθηκε από το Προεδρείο, για την απώλεια 90.000 ευρώ από τα ταμεία του συλλόγου, η οποία διαπιστώθηκε στις 5/9/2017 καθώς και για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβη ο ΔΣΑ.

Αμέσως μετά την υποβολή σχετικής υπηρεσιακής αναφοράς για το συμβάν, στις 6/9/2017, ειδοποιήθηκε η ΓΑΔΑ από κλιμάκιο της οποίας διενεργείται αστυνομική προανάκριση. Παράλληλα κατατέθηκε, αυθημερόν,  στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Επίσης παραγγέλθηκε και ολοκληρώθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, προσθέτει η ανακοίνωση, συζήτησε το θέμα και επιφυλάχθηκε, στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση του να αποφασίσει για την άσκηση και πειθαρχικών διώξεων, με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ καθώς και την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας.

Ωστόσο, προκύπτουν πολύ σοβαρά ερωτήματα.

Η πάγια διαδικασία θέλει τα χρήματα να επιστρέφονται με χρηματαποστολή σο τραπεζικό κατάστημα, κάτι που δεν συνέβη. Επίσης, σημαντικό είναι να δοθεί εξήγηση και στο γιατί η ενημέρωση έγινε με τόση καθυστέρηση.

 

 

Exit mobile version