Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Η συνταγή που θα σας κάνει να λατρέψετε, το πιο “αντιπαθητικό” λαχανικό
PLUS

Η συνταγή που θα σας κάνει να λατρέψετε, το πιο “αντιπαθητικό” λαχανικό

Το κουνουπίδι είναι μια super τροφή του χειμώνα, αν και πολλοί δεν τολμούν να το δοκιμάσουν καθώς το «κρίνουν» από την μυρωδιά κατά τη διάρκεια του βρασίματος. Επειδή όμως έχει υψηλή διατροφική αξία και η κατανάλωσή του μπορεί να προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο, προτείνουμε μια συνταγή για φούρνο για να […]

9649444_orig

Το κουνουπίδι είναι μια super τροφή του χειμώνα, αν και πολλοί δεν τολμούν να το δοκιμάσουν καθώς το «κρίνουν» από την μυρωδιά κατά τη διάρκεια του βρασίματος.

Επειδή όμως έχει υψηλή διατροφική αξία και η κατανάλωσή του μπορεί να προστατεύσει από διάφορες ασθένειες της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο, προτείνουμε μια συνταγή για φούρνο για να το λατρέψετε.

Για το ψητό κουνουπίδι με παρμεζάνα, σκόρδο και μαϊντανό θα χρειαστείτε 1 μεγάλοκουνουπίδι κομμένο σε μπουκέτα, 2 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο, 3 κ. σ. ελαιόλαδο, 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. 

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το κουνουπίδι, προσθέτετε το σκόρδο, το λάδι, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήστε το κουνουπίδι σε λαδωμένο πυρέξ για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο προσθέτετε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

Δείτε εδώ, πώς θα απαλλαγείτε από τη μυρωδιά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις