Παραδέχτηκε τις παράνομες κρατήσεις ο Τάσος Πετρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραδέχτηκε τις παράνομες κρατήσεις ο Τάσος Πετρόπουλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σε συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος με αντιπροσωπεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει παράνομες κρατήσεις υπέρ ασθενείας και δεσμεύτηκε ότι θα επιστραφούν στους συνταξιούχους. Όπως χαρακτηριστικά, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, «θα επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που παρακρατήθηκαν ως εισφορά υπέρ ασθενείας από 1/1/2012 έως και 30/6/2016, επί […]

14.09.2017 | 12:01

Σε συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος με αντιπροσωπεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει παράνομες κρατήσεις υπέρ ασθενείας και δεσμεύτηκε ότι θα επιστραφούν στους συνταξιούχους.

Όπως χαρακτηριστικά, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, «θα επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που παρακρατήθηκαν ως εισφορά υπέρ ασθενείας από 1/1/2012 έως και 30/6/2016, επί πλασματικών και όχι επί των πράγματι καταβαλλομένων συντάξεων».

Όπως εκτιμά το ΕΝΔΙΣΥ, το οποίο είχε αναδείξει το θέμα, είναι περισσότεροι από 1 εκατ. συνταξιούχοι που πρέπει να λάβουν αναδρομικά, τα οποία φτάνουν ως και τις 3.000 ευρώ για τον καθένα.

«Μας κρατούσαν παράνομα εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ επί πλασματικών συντάξεων από τον 8ο μήνα του 2010έως το 2016. Εμείς το αναδείξαμε το θέμα και φτιάξαμε μάλιστα και μια ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που υπολογίζει τη διαφορά που πρέπει να πάρει πίσω ο κάθε συνταξιούχος, η οποία ανέρχεται από 700 ή 800 ευρώ μέχρι και 3.000 ευρώ» είπε στο star ο πρόεδρος του Δικτύου, Νίκος Χατζόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζόπουλο ο υφυπουργός είπε ότι από 1/1/2018 θα δώσει εντολή στην ΗΔΙΚΑ ώστε να υπολογιστούν τα οφειλόμενα ανά συνταξιούχο, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για την καταβολή τους.

«Θα περιμένουμε να δούμε τι χαρτί θα στείλει στην ΗΔΙΚΑ ο κ. υπουργός και θα κινηθούμε αναλόγως».

 

 

Exit mobile version