Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η Μόσχα προχώρησε σε δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα προχώρησε σε δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (vid)

Την ώρα που η Ρωσία δεν είναι στα καλύτερα της με τη Δύση, αποφάσισε να προχωρήσει στην δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ικανού να φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές και να πλήξει στόχους σε απόσταση έως και 10.800 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος RS-24 Yars εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ στη βορειοδυτική Ρωσία και έπεσε σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων στη […]

rs-24

Την ώρα που η Ρωσία δεν είναι στα καλύτερα της με τη Δύση, αποφάσισε να προχωρήσει στην δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ικανού να φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές και να πλήξει στόχους σε απόσταση έως και 10.800 χιλιομέτρων.

Ο πύραυλος RS-24 Yars εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ στη βορειοδυτική Ρωσία και έπεσε σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων στη χερσόνησο Καμτσάτκα στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Σκοπός της δοκιμής ήταν να διασφαλιστεί η αξιοπιστία μιας παρτίδας πυραύλων ICBM.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι επετεύχθησαν όλοι οι στόχοι της δοκιμής: «Οι πειραματικές πολεμικές κεφαλές έφθασαν στο προγραμματισμένο σημείο στο πεδίο δοκιμών Κούρα στη χερσόνησο Καμτσάτκα.»

Στόχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είναι να αντικατασταθούν όλοι οι πύραυλοι του ρωσικού οπλοστασίου με τους Yars, που μπορούν να εκτοξευθούν τόσο από σιλό όσο και από κινητές μονάδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις