Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαμός στο Πανεπιστήμιο Πατρών- Παρέμβαση και από Γαβρόγλου
ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός στο Πανεπιστήμιο Πατρών- Παρέμβαση και από Γαβρόγλου

Στη Βουλή έχει φτάσει η κωμικοτραγική υπόθεση αντιγραφής 106 φοιτητών, που παρέδωσαν την ίδια εργασία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Το θέμα έγινε κυρίως γνωστό από την αντίδραση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ της Πάτρας, που με ανακοίνωση στην οποία επικαλέστηκε ακόμα και τον Καρλ Μαρξ, προσπάθησε να καλύψει την απαράδεκτη κίνηση των φοιτητών, ζητώντας ήπια τιμωρία. Η ΝΔ […]

ImageHandler (1)

Στη Βουλή έχει φτάσει η κωμικοτραγική υπόθεση αντιγραφής 106 φοιτητών, που παρέδωσαν την ίδια εργασία στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το θέμα έγινε κυρίως γνωστό από την αντίδραση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ της Πάτρας, που με ανακοίνωση στην οποία επικαλέστηκε ακόμα και τον Καρλ Μαρξ, προσπάθησε να καλύψει την απαράδεκτη κίνηση των φοιτητών, ζητώντας ήπια τιμωρία.

Η ΝΔ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «από την πρώτη στιγμή τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Δέρβος όσο και η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα» και ζήτησαν την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής: «Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί το σεβασμό των κανονισμών από όλους χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές», αναφέρει η ανακοίνωση της Πειραιώς, που θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Ανακοίνωση και από Κώστα Γαβρόγλου

«Η απόφαση των ακαδημαϊκών οργάνων του Πανεπιστημίου Πατρών σηματοδοτεί ότι οι κανόνες υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι για να παραμένουν γράμμα κενό. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις συγκεκριμένες φοιτητικές παρατάξεις που έσπευσαν να προστατεύσουν τους «άριστους» αντιγραφείς».

«Η καθιέρωση των εργασιών αντί των αυστηρά επιτηρούμενων εξετάσεων, κατακτήθηκε ως ένα βήμα τεράστιας αναβάθμισης των εκπαιδευτικών διεργασιών στα ΑΕΙ. Δεν πρέπει παθογενείς καταστάσεις να υπονομεύσουν την πρακτική των εργασιών. Εδώ και δεκαετίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εθελοτυφλούσαν και άφηναν να οργανωθεί ένα σύστημα παραπαιδείας πέριξ των Πανεπιστημίων. Στόχος μας είναι, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες αρχές και με τις Διοικήσεις των Πανεπιστημίων, αυτή η παθογένεια να τερματιστεί και να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της μαθησιακής και εξεταστικής διαδικασίας».

Ο κ. Γαβρόγλου καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή του ότι «θα ληφθούν από κοινού όλα τα μέτρα ώστε να προστατευθεί η δυνατότητα των φοιτητών να εκπονούν και να συγγράφουν τις εργασίες τους εκτός των πανεπιστημιακών αιθουσών, γεγονός που αποτελεί πρόοδο και κατάκτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Το Twitter δεν παρέλειψε να σχολιάσει με χιούμορ την κατάσταση.

patra-tweet-tria patra-tweet-tessera patra-tweet-pente patra-tweet-epta patra-tweet-ena patra-tweet-eksi patra-tweet-dyo patra-stavros-theodorakis

 

.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις