Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ / Η Jaguar οραματίζεται το αυτοκίνητο του 2040
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Jaguar οραματίζεται το αυτοκίνητο του 2040

Η διάσημη βρετανική εταιρεία Jaguar ονειρεύεται το αυτοκίνητο του μέλλοντος και μας δίνει μία γεύση από αυτό, μέσω του πρωτότυπου μοντέλου Future-Type. Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει το έξυπνο τιμόνι Sayer, που όχι μόνο προγραμματίζει τις καθημερινές σας ανάγκες μεταφοράς, αλλά και ανταποκρίνεται σε εντολές για να παίζει μουσική, να κάνει κρατήσεις για δείπνο και να […]

jaguar

Η διάσημη βρετανική εταιρεία Jaguar ονειρεύεται το αυτοκίνητο του μέλλοντος και μας δίνει μία γεύση από αυτό, μέσω του πρωτότυπου μοντέλου Future-Type. Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει το έξυπνο τιμόνι Sayer, που όχι μόνο προγραμματίζει τις καθημερινές σας ανάγκες μεταφοράς, αλλά και ανταποκρίνεται σε εντολές για να παίζει μουσική, να κάνει κρατήσεις για δείπνο και να παρακολουθεί τα ψώνια. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πώς ένας τέτοιος «ψηφιακός βοηθός» θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε ένα τεράστιο εύρος αναγκών. Η Jaguar αναφέρει ότι το  Sayer θα ξέρει τι υπάρχει στο ψυγείο και γενικά τι ανάγκες υπάρχουν στο σπίτι, ώστε να παραγγείλει αυτόματα ότι χρειάζεται.

Όσον αφορά στο Future-Type, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με πλήρως αυτόνομες λειτουργίες, αλλά και δυνατότητα χειροκίνητης οδήγησης. Στο εσωτερικό, μια μοναδική διάταξη 2 συν 1 θέσεων, με κάθε κάθισμα τοποθετημένο στον δικό του οριζόντιο άξονα, δίνει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης των επιβατών, με την περιστροφή του ενός καθίσματος, όταν είναι επιλεγμένη η αυτόνομη λειτουργία κίνησης. Η σχεδίαση είναι φυσικά φουτουριστική, με έμφαση στην πολυτέλεια, όμως το αμάξωμα έχει συμπαγείς διαστάσεις για να διευκολύνει σημαντικά τις αστικές μετακινήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις