Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ρέγκλινγκ: Η κρίση στην ευρωζώνη έχει τελειώσει
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Η κρίση στην ευρωζώνη έχει τελειώσει

Την άποψη ότι η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη έχει πλέον τερματιστεί και πως αυτό θα σφραγιστεί με την έξοδο της Ελλάδος από το πρόγραμμα στήριξης σε 11 μήνες από τώρα εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ. Μιλώντας σήμερα στο δίκτυο CNBC ο Κλάους Ρέγκλινγκ δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για την μετεξέλιξη της ευρωζώνης […]

Annual meeting of the European Stability Mechanism (ESM) Board of Governors of an euro zone finance ministers meeting in Luxembourg on Jun.15, 2017 /  Ετήσια συνάντηση του Συμβουλίου των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και των υπουργών οικονομικών της ζώνης του ευρώ στο Λουξεμβούργο στις 15 Ιουνίου, 2017

Την άποψη ότι η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη έχει πλέον τερματιστεί και πως αυτό θα σφραγιστεί με την έξοδο της Ελλάδος από το πρόγραμμα στήριξης σε 11 μήνες από τώρα εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας σήμερα στο δίκτυο CNBC ο Κλάους Ρέγκλινγκ δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για την μετεξέλιξη της ευρωζώνης και το ρόλο του ESM. Όπως χαρακτηριστικά είπε η ζώνη του ευρώ δεν χειρίζεται να καταστεί μια πλήρης δημοσιονομικής ένωση.

Ο ίδιος είπε πως η ανατίμηση του ευρώ αντανακλά την οικονομική ανάκαμψη στη ζώνη του ευρώ.

Ερωτηθείς αν η κρίση αποτελεί παρελθόν, είπε: «Η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη έχει πλέον τερματιστεί», σημείωσε.

Στο σημείο αυτό χαρακτήρισε την Ελλάδα ως το τελευταίο επεισόδιο της παλιάς κρίσης, λέγοντας πως σε κάθε περίπτωση το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης θα ολοκληρωθεί μέσα στους επομένους 11 μήνες.

Για τα επίπεδα χρέους στον ευρωπαϊκό Νότο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εμφανίσθηκε καθησυχαστικός, ενώ ειδικά για την Ελλάδα είπε πως το προφίλ του χρέους της χώρας είναι εξαιρετικά υποστηρικτικό.

«Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τα επίπεδα του ελληνικού χρέους», είπε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις