Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Πάγος” σε εξαγωγές στην Τουρκία από την Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

“Πάγος” σε εξαγωγές στην Τουρκία από την Γερμανία

Η Γερμανία έχει αναστείλει όλες τις σημαντικές εξαγωγές όπλων στην Τουρκία εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης όσον αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς οι σχέσεις με το κράτος αυτό, σύμμαχό της στο NATO, παραμένουν τεταμένες, αποκάλυψε χθες Δευτέρα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Έχουμε βάλει στην αναμονή όλες τις αιτήσεις» για μεγάλες εξαγωγές όπλων «που μας έχει […]

epistoli-gkampriel-sti-merkel-gia-tin-ellada_6.w_l

Η Γερμανία έχει αναστείλει όλες τις σημαντικές εξαγωγές όπλων στην Τουρκία εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης όσον αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς οι σχέσεις με το κράτος αυτό, σύμμαχό της στο NATO, παραμένουν τεταμένες, αποκάλυψε χθες Δευτέρα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Έχουμε βάλει στην αναμονή όλες τις αιτήσεις» για μεγάλες εξαγωγές όπλων «που μας έχει υποβάλει η Τουρκία, και δεν είναι λίγες», είπε ο Γκάμπριελ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που οργάνωσε η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ο Γκάμπριελ, κορυφαίο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, του κόμματος που αποτελεί τον ήσσονα εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τη συντηρητική καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, σημείωσε ότι το Βερολίνο είναι υποχρεωμένο να εξάγει όπλα σε κράτη που είναι σύμμαχοί του στο NATO, εάν του ζητείται.

Όμως επέμεινε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν στην τρέχουσα συγκυρία και πρόσθεσε ότι σχεδόν όλες οι εξαγωγές όπλων έχουν μπει στον πάγο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις