Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Απίστευτο το αποτέλεσμα της νεκροψίας για τον ταυτόχρονο θάνατο των πιθήκων (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο το αποτέλεσμα της νεκροψίας για τον ταυτόχρονο θάνατο των πιθήκων (vid)

Το πέπλο μυστηρίου που είχε καλύψει τον ταυτόχρονο θάνατο δώδεκα πιθήκων, έδιωξαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Τα άτυχα ζώα βρέθηκαν νεκρά σε δάσος της περιοχής Kotwali Mohammadi της Ινδίας, από κατοίκους κοντινού χωριού. Οι κτηνίατροι είχαν πιστέψει πως οι πίθηκοι δηλητηριάστηκαν, καθώς οι σοροί τους δεν έφεραν σημάδια κακοποίησης ούτε δαγκωνιές από κάποιο άγριο ζώο. […]

ImageHandler

Το πέπλο μυστηρίου που είχε καλύψει τον ταυτόχρονο θάνατο δώδεκα πιθήκων, έδιωξαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Τα άτυχα ζώα βρέθηκαν νεκρά σε δάσος της περιοχής Kotwali Mohammadi της Ινδίας, από κατοίκους κοντινού χωριού. Οι κτηνίατροι είχαν πιστέψει πως οι πίθηκοι δηλητηριάστηκαν, καθώς οι σοροί τους δεν έφεραν σημάδια κακοποίησης ούτε δαγκωνιές από κάποιο άγριο ζώο.

Ωστόσο, κατά τη νεκροψία που διενεργήθηκε στη συνέχεια δεν βρέθηκε ίχνος δηλητηρίου στο αίμα τους, αλλά διαπιστώθηκε ότι και τα 12 ζώα πέθαναν από ανακοπή καρδιάς, που προέκυψε μετά από ένα ισχυρό σοκ.

«Επιβεβαιώσαμε κατά τη νεκροψία ότι οι πίθηκοι πέθαναν από ανακοπή. Πιστεύουμε ότι το καρδιακό επεισόδιο μπορεί να προκλήθηκε από την παρουσία κάποιας τίγρης στην περιοχή, την οποία οι πίθηκοι άκουσαν να βρυχάται ή αντίκρισαν μπροστά τους, με αποτέλεσμα να υποστούν έμφραγμα», δήλωσε ο Δρ. Sanjeev Kumar, επικεφαλής κτηνιατρικού κέντρου στην περιοχή.

Παρόλα αυτά, άλλοι ειδικοί δεν έχουν πεισθεί κι επιμένουν να ερευνηθεί περισσότερο το θέμα, καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο τα ζώα να είχαν μολυνθεί από κάποιον ιό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις