Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Φαγητό που αποβάλλει το άγχος
ΥΓΕΙΑ

Φαγητό που αποβάλλει το άγχος

Οι περισσότεροι συνηθίζουμε όταν αισθανόμαστε άγχος να καταναλώνουμε πρόχειρο φαγητό, που μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Προτιμότερο, ωστόσο, είναι να καταναλώνουμε υγιεινές τροφές, που θα μας βοηθήσουν να αντεπεξέλθουμε στις στρεσογόνες περιόδους. Ιδού μερικές από αυτές: Σκούρα σοκολάτα Υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις γιατί οι άνθρωποι ευχαριστιούνται όταν τρώνε σοκολάτα. Παράγει την ουσία ανανταμιδη που πολεμά προσωρινά […]

spinach

Οι περισσότεροι συνηθίζουμε όταν αισθανόμαστε άγχος να καταναλώνουμε πρόχειρο φαγητό, που μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Προτιμότερο, ωστόσο, είναι να καταναλώνουμε υγιεινές τροφές, που θα μας βοηθήσουν να αντεπεξέλθουμε στις στρεσογόνες περιόδους. Ιδού μερικές από αυτές:

Σκούρα σοκολάτα

Υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις γιατί οι άνθρωποι ευχαριστιούνται όταν τρώνε σοκολάτα. Παράγει την ουσία ανανταμιδη που πολεμά προσωρινά αισθήματα κατάθλιψής λύπης και πόνου.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι έχουν φολικά που βοηθούν τον οργανισμό παράγοντας νευροδιαβιβαστές που φέρνουν ευχαρίστηση. Οι χημικές ουσίες περιλαμβάνουν τη ντοπαμίνη και τη σεροτονίνη και βελτιώνουν τη διάθεση, ενώ βοηθούν να είστε χαλαροί σε δύσκολους καιρούς.

Βρώμη

Αυτού του είδους οι υδατάνθρακες βοηθούν τον εγκέφαλο παράγοντας σεροτονίνη. που είναι η ίδια ουσία που παρέχει στα αντικαταθλιπτικά.

Φυστίκια

Τέλειο σνακ για το δρόμο σε μια φορτωμένη ημέρα ενώ παίζει μεγάλο ρόλο στην ανακούφιση από το στρες. Έρευνες έδειξαν ότι 2 μερίδες την ημέρα μειώνουν την αγγειακή στένωση σε στρεσογόνες καταστάσεις που σημαίνει ίτι η καρδιά θα αισθάνεται πιο άνετα λόγω του ανοίγματος των αρτηριών.

Στήθος γαλοπούλας

Η γαλοπούλα είναι καλή πηγή τρυπτοφάνης, που βοηθά τον οργανισμό να παράγει φυσιολογικά σεροτονίνη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις