Συναγερμός στην Ιταλία: Νεκροί, αγνοούμενοι και καταστροφές

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Συναγερμός στην Ιταλία: Νεκροί, αγνοούμενοι και καταστροφές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χθες τη νύχτα την πόλη Λιβόρνο στην Τοσκάνη της κεντρικής Ιταλίας. Τρεις ακόμη αγνοούνται ενώ οι άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να ανταποκριθούν στις κλήσεις σε βοήθεια. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τρεις από τους νεκρούς ζούσαν σε περιοχή λίγο έξω από την […]

10.09.2017 | 11:44

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χθες τη νύχτα την πόλη Λιβόρνο στην Τοσκάνη της κεντρικής Ιταλίας.

Τρεις ακόμη αγνοούνται ενώ οι άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να ανταποκριθούν στις κλήσεις σε βοήθεια.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τρεις από τους νεκρούς ζούσαν σε περιοχή λίγο έξω από την πόλη του Λιβόρνο, σε λόφο όπου το μένος των υδάτων παρέσυρε ο,τιδήποτε συνάντησε στην πορεία του.

Μεταξύ των νεκρών είναι ένα κοριτσάκι, οι γονείς του και ο παππούς του, οι οποίοι την ώρα της καταιγίδας εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο του σπιτιού τους και δεν είχαν έξοδο διαφυγής.

Ένας ακόμα άνθρωπος πνίγηκε στο προάστιο Μοντενέρο, ενώ οι διασώστες αναζητούν τυχόν εγκλωβισμένους στις λάσπες στο Γκάμπρο, επαρχία του Λιβόρνο και την Κολινάια, ένα μικρό χωριό.

Ο έκτος νεκρός προήλθε από τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε από την κακοκαιρία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής.

Πολλά σπίτια, ιδίως ισόγεια, έχουν γεμίσει νερό και λάσπη, ενώ έχουν διακοπεί, προσωρινά, οι συνδέσεις του δικτύου αστικών συγκοινωνιών.

Η πυροσβεστική διέσωσε έναν άνθρωπο που κατόρθωσε να βγει στην στέγη του πλημμυρισμένου σπιτιού του και να περιμένει εκεί επί μισή ώρα.

«Η κατάσταση είναι δραματική. Ο συναγερμός δεν τελείωσε», δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Φιλίπο Νογκαρίν.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας εξέδωσε πορτοκαλί συναγερμό για τη Φλωρεντία, ενώ έκλεισαν οι υπόγειες διαβάσεις στη Ρώμη για την ασφάλεια των πολιτών.

Exit mobile version