Δήλωση- παρέμβαση από τον δήμαρχο για την απαγωγή Λεμπιδάκη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δήλωση- παρέμβαση από τον δήμαρχο για την απαγωγή Λεμπιδάκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Με την ελπίδα ότι «οι ίδιοι απαγωγείς θα αποφασίσουν γρήγορα να πράξουν το σωστό», ο δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, προχώρησε μέσω γραπτής δήλωσης σε δημόσια παρέμβαση για το δράμα του επί πέντε μήνες ομήρου στα χέρια των απαγωγέων του, επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Λίγες ημέρες αφ ότου έγινε γνωστό ότι οι σκληροί […]

10.09.2017 | 09:30

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με την ελπίδα ότι «οι ίδιοι απαγωγείς θα αποφασίσουν γρήγορα να πράξουν το σωστό», ο δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, προχώρησε μέσω γραπτής δήλωσης σε δημόσια παρέμβαση για το δράμα του επί πέντε μήνες ομήρου στα χέρια των απαγωγέων του, επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Λίγες ημέρες αφ ότου έγινε γνωστό ότι οι σκληροί απαγωγείς «έριξαν» τις απαιτήσεις τους στα τριάντα εκατομμύρια ευρώ, τα οποία, ωστόσο, αδυνατεί να συγκεντρώσει η οικογένεια του απαχθέντος, ο δήμαρχος τονίζει στη δήλωσή του ότι οι  δράστες «βάζουν απέναντί τους όχι μόνο την οικογένεια Λεμπιδάκη, αλλά και ολόκληρο το νησί. Και, όπως έχει διδάξει η ιστορία, το να προκαλείς τον δίκαιο θυμό των Κρητικών, δεν ήταν ποτέ μια σοφή επιλογή».

Δήμαρχος: «Τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει»

Στην ίδια δήλωση με την ιδιότητα και του πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, ο κ. Λαμπρινός καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν την Αστυνομία, τονίζοντας ότι «τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει».

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση για το πολύκροτο θέμα της πεντάμηνης ομηρίας, έχει ως εξής:

«Το καθημερινό τους δράμα είναι μια μοναχική βάσανος»

«Πέντε και πλέον μήνες μετά την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, η οικογένειά του εξακολουθεί να βασανίζεται από την αγωνία για το μέλλον του ανθρώπου της. Μια αγωνία αβάσταχτη, την οποία μπορούμε να συμμεριστούμε αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούμε να  την απαλύνουμε.  Το καθημερινό τους δράμα είναι μια μοναχική βάσανος.

Αν η δική μας συμπαράσταση τους βοηθάει σε οτιδήποτε, τους της προσφέρουμε αμέριστη.

Όλοι στο Ηράκλειο και στην Κρήτη γνωρίζουμε τι άνθρωπος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Όλοι στο Ηράκλειο και στην Κρήτη γνωρίζουμε την πολύπλευρη προσφορά της οικογένειάς του στον τόπο.

Βάζουν απέναντι τους ολόκληρο το νησί

Για αυτό και κάθε επιπλέον μέρα που κρατείται, οι απαγωγείς βάζουν απέναντί τους ολόκληρο το Νησί.  Και όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, το να προκαλείς τον δίκαιο θυμό των Κρητικών, δεν ήταν ποτέ μια σοφή επιλογή.

Ας πράξουν το σωστό έστω και τώρα

Η σοφή επιλογή για τους απαγωγείς είναι να συνειδητοποιήσουν τον παραλογισμό των απαιτήσεών τους και να προχωρήσουν στην όσο το δυνατόν ταχύτερη απελευθέρωση του απαχθέντα. Ας πράξουν το σωστό, έστω και τώρα.

Αλλά για  όσο ακόμα αυτή η υπόθεση παραμένει σε εξέλιξη καλώ όλους τους πολίτες του Ηρακλείου, της Κρήτης, της υπόλοιπης Ελλάδας να μοιραστούν με τις αρμόδιες αρχές και την παραμικρή πληροφορία που θα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Ακόμη κι αν την θεωρούν ασήμαντη.  Τα φαινομενικά ασήμαντα είναι συχνά τα πιο σημαντικά.

Τέλειο έγκλημα, άλλωστε,  δεν υπάρχει.

Υπάρχουν άνθρωποι που για τους δικούς τους λόγους επιχειρούν παράνομες πράξεις.

Και οι άνθρωποι πάντα κάνουν λάθη και αφήνουν ίχνη.

Ίσως, λοιπόν,  μια εκ πρώτης όψεως άσχετη παρατήρηση οδηγήσει την Αστυνομία στον σωστό συσχετισμό που με τη σειρά του θα βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Καλώ όλους να βοηθήσουμε

Αργά ή γρήγορα θα συμβεί. Ως Δήμαρχος Ηρακλείου σας καλώ όλους να βοηθήσουμε για να συμβεί γρήγορα.

Με την ελπίδα ότι οι ίδιοι οι απαγωγείς θα αποφασίσουν ακόμη πιο γρήγορα,  να πράξουν το σωστό».

Τι έγραψε πρόσφατα για την απαγωγή η Alphafreepress

Για την απαγωγή, που δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά ως προς τη διάρκειά της, πρόσφατα η Alphafreepress, έγραψε για τις τελευταίες εξελίξεις:

Ιδιόγραφη επιστολή του επιχειρηματία και video με τον ίδιο από τους απαγωγείς

Νέα κίνηση από τους σκληρούς απαγωγείς προς την οικογένεια του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, που «έριξαν» τις απαιτήσεις τους για λύτρα 30 εκατομμυρίων ευρώ για την απελευθέρωσή του, λίγες ημέρες μετά την αποστολή ιδιόγραφης επιστολής του απαχθέντος.

Θύμα της μεγαλύτερης σε διάρκεια απαγωγής στη χώρα

Νεότερες πληροφορίες που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα της Κρήτης «Πατρίς», αναφέρουν ότι οι απαγωγείς απέστειλαν στην οικογένεια νέο βίντεο του απαχθέντος εδώ και πέντε μήνες επιχειρηματία, θύματος ης μεγαλύτερης σε διάρκεια απαγωγής που συνέβη στην Ελλάδα.

Καλά στην υγεία του αλλά καταπονημένος

Το νέο βίντεο, που είδαν τα στενά μέλη της οικογένειας με τον άνθρωπό τους δείχνει ότι είναι καλά στην υγεία του, αν και εμφανώς καταπονημένος.

Η νέα «απόδειξη ζωής» του απαχθέντος ενέχει και το στοιχείο του τελεσιγράφου.

Δεν «πέφτουν» από τα 30 εκατ.

Φρόντισαν να καταστήσουν σαφές ότι «τα ψέματα τελείωσαν» και ότι, αν θέλουν να πάρουν πίσω τον άνθρωπο τους, ο οποίος μέχρι σήμερα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, θα πρέπει να πληρώσουν «ακατέβατα» 30 εκατομμύρια ευρώ.

Είχαν ξεκινήσει από τα 100 εκατ.

Φέρονται μάλιστα να διαμήνυσαν ότι άλλη υποχώρηση δεν κάνουν (ξεκίνησαν από τα 100 εκατομμύρια) και ότι θα τα ξαναπούν εφόσον η οικογένεια είναι έτοιμη να συγκεντρώσει τα λύτρα που ζητούν.

Ίσως ακολουθήσει νέα περίοδος στασιμότητας

Η στάση αυτή θεωρητικά παραπέμπει σε μία νέα περίοδο στασιμότητας σε επίπεδο διαπραγματεύσεων, δεδομένου ότι η οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές αξιώσεις που προβάλλουν.

Υπενθυμίζεται ότι η  διαφορά, που χωρίζει τις απαιτήσεις των απαγωγέων με τις δυνατότητες της οικογένειας είναι  της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Exit mobile version