Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αδίστακτοι δολοφόνησαν την σπάνια Αργυρώ (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αδίστακτοι δολοφόνησαν την σπάνια Αργυρώ (pics)

Η Αργυρώ, η μεσογειακή φώκια που ήταν η μασκότ της Σάμου, δολοφονήθηκε με κυνηγετικό όπλο και ξεβράστηκε νεκρή στην παραλία του Μαραθόκαμπου. Επί 3,5 χρόνια, η Αργυρώ ζούσε αρμονικά με τους ανθρώπους στο λιμάνι και στις παραλίες της Σάμου, διασκεδάζοντας τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού. Όπως αναφέρει η κα. Αναστασία Μήλιου, Διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», «εντοπίσαμε τη […]

maxresdefault

Η Αργυρώ, η μεσογειακή φώκια που ήταν η μασκότ της Σάμου, δολοφονήθηκε με κυνηγετικό όπλο και ξεβράστηκε νεκρή στην παραλία του Μαραθόκαμπου.

Επί 3,5 χρόνια, η Αργυρώ ζούσε αρμονικά με τους ανθρώπους στο λιμάνι και στις παραλίες της Σάμου, διασκεδάζοντας τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού.

Όπως αναφέρει η κα. Αναστασία Μήλιου, Διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», «εντοπίσαμε τη φώκια θανατωμένη βίαια από κυνηγετικό όπλο και αιχμηρό αντικείμενο. Ήταν μία από τις πολλές φώκιες που βρίσκονται ορφανές, η μητέρα της είχε θανατωθεί επίσης στο νησί της Σάμου».

argurw-i-fwkia-fainomeno-pou-ksetrelainei-ti-samo.w_l

Το λιμεναρχείο στο Καρλόβασι έχει ανοίξει από την πρώτη στιγμή δικογραφία για τη δολοφονία της Αργυρούς και οι έρευνες με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται.

Η Αργυρώ ήταν μια από τις ιδιαίτερα σπάνιες φώκιες μονάχους μονάχους, των οποίων ο πληθυσμός σε ολόκληρο τον κόσμο δεν υπερβαίνει τα 450 άτομα και απειλούνται με άμεση εξαφάνιση.

argiro-fokia9

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις