Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πεντακάθαρη κουρτίνα μπάνιου, με αυτά τα tips
PLUS

Πεντακάθαρη κουρτίνα μπάνιου, με αυτά τα tips

Η κουρτίνα του μπάνιου λερώνεται γρήγορα, ιδίως στο τελείωμά της, λόγω της υγρασίας που συσσωρεύει. Και επειδή αποτελεί τη βιτρίνα του μπάνιου, όλοι μας θέλουμε να είναι εξίσου καθαρή με τον υπόλοιπο χώρο. Είτε αυτή είναι υφασμάτινη είτε πλαστική, υπάρχει λύση. Τι θα χρειαστώ Σίγουρα υπάρχουν ήδη στο σπίτι όλα τα παρακάτω υλικά που θα […]

KOURTINA

Η κουρτίνα του μπάνιου λερώνεται γρήγορα, ιδίως στο τελείωμά της, λόγω της υγρασίας που συσσωρεύει. Και επειδή αποτελεί τη βιτρίνα του μπάνιου, όλοι μας θέλουμε να είναι εξίσου καθαρή με τον υπόλοιπο χώρο.

Είτε αυτή είναι υφασμάτινη είτε πλαστική, υπάρχει λύση.

Τι θα χρειαστώ

Σίγουρα υπάρχουν ήδη στο σπίτι όλα τα παρακάτω υλικά που θα χρειαστούμε:

  • Υγρό πιάτων
  • Σόδα μαγειρικής
  • Σκληρή βούρτσα (αυτή που πλένουμε τα χαλιά)
  • Απορρυπαντικό πλυντηρίου

Η διαδικασία

Ετοιμάζουμε ένα μείγμα με ίσα μέρη υγρού πιάτων και σόδας, περίπου 3 κουταλιές της σούπας. Βάζουμε την κουρτίνα μέσα στη μπανιέρα και σκορπάμε το μείγμα αυτό, που μοιάζει σαν πάστα, σε όλα τα επίμαχα σημεία και κυρίως στο τελείωμα. Τρίβουμε με τη βούρτσα πολύ καλά. Χωρίς να ξεβγάλουμε, τοποθετούμε την κουρτίνα στο πλυντήριο ρούχων. Βάζουμε απορρυπαντικό και μαλακτικό κανονικά και επιλέγουμε δυνατή θερμοκρασία. Η ιδανική θερμοκρασία είναι στους 90°C, αν αυτό επιτρέπεται και από τις οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στην κουρτίνα μας. Μόλις τελειώσει το πρόγραμμα, απλώνουμε στον ήλιο να στεγνώσει. Ο ήλιος είναι επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας στην εξόντωση της μούχλας.

Extra tip

Κάθε φορά που τελειώνουμε το ντους μας φροντίζουμε το τελείωμα της κουρτίνας να μην μένει μέσα στην μπανιέρα, γιατί θα συνεχίσει να τραβάει υγρασία. Τοποθετούμε κάπου ψηλά, π.χ. πάνω στη βρύση, μέχρι να στεγνώσει πλήρως.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις