Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αντιμέτωπη με τη θανατική ποινή η Λίντα Βέντσελ (pics-vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Αντιμέτωπη με τη θανατική ποινή η Λίντα Βέντσελ (pics-vid)

Η 16χρονη Λίντα Βέντσελ, από τη Γερμανία, αποφάσισε να φύγει από το σπίτι της και δηλώνοντας πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, έγινε μια “νύφη του ISIS”. Τώρα, η ανήλικη κοπέλα είναι αντιμέτωπη με την θανατική ποινή καθώς την Δευτέρα της απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τις Αρχές του Ιράκ για τη συμμετοχή της στην τρομοκρατική οργάνωση. Όπως εκτιμούν Γερμανοί διπλωμάτες, […]

Untitled-design

Η 16χρονη Λίντα Βέντσελ, από τη Γερμανία, αποφάσισε να φύγει από το σπίτι της και δηλώνοντας πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, έγινε μια “νύφη του ISIS”.

Τώρα, η ανήλικη κοπέλα είναι αντιμέτωπη με την θανατική ποινή καθώς την Δευτέρα της απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τις Αρχές του Ιράκ για τη συμμετοχή της στην τρομοκρατική οργάνωση.

64829a04899d6431081747f61465520e

Όπως εκτιμούν Γερμανοί διπλωμάτες, που έχουν επικοινωνήσει με εκπρόσωπο του ιρακινού δικαστηρίου, είναι πιθανό να «γλιτώσει» από την θανατική ποινή, ωστόσο το ενδεχόμενο να γυρίσει πίσω στο σπίτι της μοιάζει αδύνατον.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε ακόμη τρεις γυναίκες με τις δύο να κατάγονται από τη Γερμανία.

Linda-Wenzel

Πρόκειται για μια 50χρονη μητέρα και την 21χρονη κόρη της. Και οι δύο γυναίκες, πήγαιναν συχνά σε ένα τζαμί της πόλης, όπου και ριζοσπαστικοποιήθηκαν, πριν εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για το «χαλιφάτο».

https://twitter.com/JaydaBF/status/895686250635698176

Οι κατηγορούμενες φαίνεται πως προσηλύτιζαν γυναίκες μέσω του διαδικτύου, ενώ έχουν αναρτήσει διάφορα προπαγανδιστικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αντίθετα, η Λίντα, που άλλαξε το όνομά της σε Ουμ Μαριάμ, πως πολεμούσε στο πλευρό των τζιχαντιστών ως σνάιπερ ενώ είχε παραδεχτεί μετά την σύλληψή της ότι έχει σκοτώσει Ιρακινούς στρατιώτες.

Από όταν έφυγε κρυφά από το σπίτι της, πριν από περίπου ένα χρόνο, δεν είχε επικοινωνήσει με κανέναν δικό της. Τον Ιούλιο, ο πατέρας της μίλησε για πρώτη φορά στα γερμανικά μέσα για την κόρη του.

Capture

«Κατέρρευσα όταν έμαθα ότι ζει. Άκουσα στο ραδιόφωνο ότι βρέθηκε ζωντανή στην Μοσούλη»,  είχε πει ο 52χρονος Ρέινερ στην εφημερίδα Bild.

Όταν είδε τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, την αναγνώρισε από μια ουλή που είχε στο πρόσωπό της. «Ποτέ δεν είχα ξαναδεί το μικρό μου κορίτσι τόσο σοβαρό και τόσο στεναχωρημένο», είχε πει τρομαγμένος για το μέλλον της κόρης του.

Σύμφωνα με αναλυτές, είναι πιθανόν η 16χρονη να παραμείνει πολλά χρόνια στις φυλακές του Ιράκ.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις