Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Υπόθεση Λεμπιδάκης: Νέο video και τελευταία προειδοποίηση
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λεμπιδάκης: Νέο video και τελευταία προειδοποίηση

Του Πέτρου Καρσιώτη Νέα κίνηση από τους σκληρούς απαγωγείς προς την οικογένεια του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, που «έριξαν» τις απαιτήσεις τους για λύτρα  30 εκατομμυρίων ευρώ για την απελευθέρωσή του, λίγες ημέρες μετά την αποστολή ιδιόγραφης επιστολής του απαχθέντος. Θύμα της μεγαλύτερης σε διάρκεια απαγωγής στη χώρα Νεότερες πληροφορίες που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα της […]

lebidakis-5

Του Πέτρου Καρσιώτη

Νέα κίνηση από τους σκληρούς απαγωγείς προς την οικογένεια του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, που «έριξαν» τις απαιτήσεις τους για λύτρα  30 εκατομμυρίων ευρώ για την απελευθέρωσή του, λίγες ημέρες μετά την αποστολή ιδιόγραφης επιστολής του απαχθέντος.

Θύμα της μεγαλύτερης σε διάρκεια απαγωγής στη χώρα

Νεότερες πληροφορίες που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα της Κρήτης «Πατρίς», αναφέρουν ότι οι απαγωγείς απέστειλαν στην οικογένεια νέο βίντεο του απαχθέντος εδώ και πέντε μήνες επιχειρηματία, θύματος της μεγαλύτερης σε διάρκεια απαγωγής που συνέβη στην Ελλάδα.

Καλά στην υγεία, αλλά εμφανώς καταπονημένος

Το νέο βίντεο, που είδαν τα στενά μέλη της οικογένειας με τον άνθρωπό τους δείχνει ότι είναι καλά στην υγεία του, αν και εμφανώς καταπονημένος.

Η νέα «απόδειξη ζωής» του απαχθέντος ενέχει και το στοιχείο του τελεσιγράφου.

Δεν πέφτουν από τα 30 εκατομμύρια

Φρόντισαν να καταστήσουν σαφές ότι «τα ψέματα τελείωσαν» και ότι, αν θέλουν να πάρουν πίσω τον άνθρωπο τους, ο οποίος μέχρι σήμερα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, θα πρέπει να πληρώσουν «ακατέβατα» 30 εκατομμύρια ευρώ.

Είχαν ξεκινήσει τις απαιτήσεις τους από τα 100 εκ. ευρώ

Φέρονται μάλιστα να διαμήνυσαν ότι άλλη υποχώρηση δεν κάνουν (ξεκίνησαν από τα 100 εκατομμύρια) και ότι θα τα ξαναπούν εφόσον η οικογένεια είναι έτοιμη να συγκεντρώσει τα λύτρα που ζητούν.

Ίσως ακολουθήσει νέα περίοδος στασιμότητας

Η στάση αυτή θεωρητικά παραπέμπει σε μία νέα περίοδο στασιμότητας σε επίπεδο διαπραγματεύσεων, δεδομένου ότι η οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές αξιώσεις που προβάλλουν.

Υπενθυμίζεται ότι η  διαφορά, που χωρίζει τις απαιτήσεις των απαγωγέων με τις δυνατότητες της οικογένειας είναι  της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Η οικογένεια αδυνατεί πάνω από 10 εκατομμύρια

Κι αυτό γιατί η οικογένεια έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι έχει συγκεντρώσει και είναι διατεθειμένη να δώσει ως λύτρα ποσό δέκα εκατομμυρίων, αδυνατώντας να συγκεντρώσει άλλα.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις