Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Θωμάς Μαύρος: «Το ταλέντο χωρίς προσπάθεια, είναι σαν λουλούδι που δεν το ποτίζεις»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θωμάς Μαύρος: «Το ταλέντο χωρίς προσπάθεια, είναι σαν λουλούδι που δεν το ποτίζεις»

-του Αντώνη Γεωργακόπουλου Ο Θωμάς Μαύρος, παρουσίασε την αυτοβιογραφία του, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους που τον έκαναν να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια. Επίσης, δεν παρέλειψε να δώσει τις δικές του συμβουλές στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, τονίζοντας πως πάνω από όλα χρειάζονται δουλειά και ταπεινότητα. Ο Θωμάς Μαύρος αγωνίστηκε από το 1970 μέχρι το 1976 […]

μαυρος2

-του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ο Θωμάς Μαύρος, παρουσίασε την αυτοβιογραφία του, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους που τον έκαναν να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια.

Επίσης, δεν παρέλειψε να δώσει τις δικές του συμβουλές στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, τονίζοντας πως πάνω από όλα χρειάζονται δουλειά και ταπεινότητα.

Ο Θωμάς Μαύρος αγωνίστηκε από το 1970 μέχρι το 1976 στον Πανιώνιο, στη συνέχεια “μετακόμισε” στην ΑΕΚ στην οποία παρέμεινε για 11 χρόνια, και τα τελευταία 4 χρόνια της καριέρας του τα πέρασε και πάλι στον Πανιώνιο.

Συνολικά, σε 501 εμφανίσεις σημείωσε 260 γκολ!

Αναλυτικά, όσα ανέφερε:

«Για κάθε πράγμα έρχεται η ώρα του. Ο βασικός γνώμονας που έγραψα αυτό το βιβλίο, ήταν η εικόνα που μου ήρθε στο μυαλό, όταν ο πατέρας μου με πήγαινε στο γήπεδο και μου έβαζε στη ψυχή μου, την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Η συμβουλή που μπορώ να δώσω στους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ, είναι να μην τους κλέψει τίποτε άλλο την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Αν κάτι άλλο μπει στη μέση, δεν θα κάνουν τίποτα και δεν θα έχουν συνέχεια. Να αγαπάνε αυτό που κάνουν και να προσπαθούν συνέχεια να βελτιώνονται. Το ταλέντο χωρίς προσπάθεια, χωρίς αυτοκριτική και κόπο για να διορθωθεί κάθε ελάττωμα, για να παρουσιαστείς καλύτερος, είναι σαν λουλούδι σε γλάστρα, που δεν το ποτίζεις. Και αυτό που χρειάζεται σ’ αυτή την εποχή, είναι ταπεινότητα. Να είσαι ο πιο ταπεινός άνθρωπος και να προσφέρεις στην ομάδα.. Αυτή είναι η συμβουλή μου»

μαυρος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις