Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Λουκέτο στο ιστορικό μαγαζί της Αθήνας, έναν αιώνα μετά
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λουκέτο στο ιστορικό μαγαζί της Αθήνας, έναν αιώνα μετά

Με μια λιτή ανακοίνωση, οι φίλοι του ιστορικού καταστήματος με λουκουμάδες, «Αιγαίον», πληροφορήθηκαν ότι κατεβάζει ρολά, έπειτα από έναν αιώνα ζωής. «Σχεδόν ένας αιώνας πέρασε! Το “Αιγαίον” κλείνει εδώ έναν κύκλο. Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον!» αναφέρει χαρακτηριστικά. Από το 1926, οι Λουκουμάδες Αιγαίον, ιστορικό κατάστημα […]

ImageHandler

Με μια λιτή ανακοίνωση, οι φίλοι του ιστορικού καταστήματος με λουκουμάδες, «Αιγαίον», πληροφορήθηκαν ότι κατεβάζει ρολά, έπειτα από έναν αιώνα ζωής.

«Σχεδόν ένας αιώνας πέρασε! Το “Αιγαίον” κλείνει εδώ έναν κύκλο. Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

fak_1

Από το 1926, οι Λουκουμάδες Αιγαίον, ιστορικό κατάστημα του κέντρου της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη γλύκαιναν την πόλη με τους λαχταριστούς τους λουκουμάδες.

fak_3

Ένας ολόκληρος αιώνας παράδοσης στο ημιυπόγειο κατάστημα της Πανεπιστημίου με την μυρωδιά της χιώτικης συνταγής του Γεωργίου Φύλλα, η οποία δεν άντεξε την δύσκολη οικονομική πραγματικότητα.

fak_2

Τα τελευταία χρόνια ο συνεχιστής της επιχείρησης και συνονόματος εγγονός του προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βάλει σε τάξη τα χρέη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

fak_9

Οι επιπλέον φόροι, το υψηλό ενοίκιο και η σημαντική πτώση της κίνησης οδήγησαν στο λουκέτο έπειτα από 91 χρόνια.

fak_8 fak_7

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις